Macallan Viski Fiyatları 2024 | 12, 15, 18 Yıllık Fiyatı

Viski severleri şöyle alalım… Sizlere Macallan viski fiyat bilgilerini vereceğim. Bir İskoç markası olan The Macallan viski gerek lezzeti gerekse de popülaritesiyle lüks markalardan birisi olarak tanımlanıyor. Bu yazıda Macallan 12 fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Macallan fiyatları; viski tüketicileri tarafından yoğun olarak merak ediliyor. Özellikle ülkemizde KDV ve ÖTV’den kaynaklı olarak alkol fiyatlarının yüksek olduğunu biliyoruz. Söz konusu Macallan olduğunda fiyatların ne durumda olduğunu inceleyeceğiz.

Yazı içerisinde ayrıca Kıbrıs ve Migros Macallan fiyatlarına ulaşabilirsiniz. O halde lafı fazla uzatmadan detaylara geçelim…

Macallan Viski Fiyatı 2024 – Güncel

Macallan Viski Fiyatları
Macallan Viski Fiyatları

Macallan viski markasının kendine ait birçok çeşidi bulunuyor. Bu çeşitler arasında Double Cask, Rare Cask, Edition Number 5, Sherry Oak, Fine Oak sayılabilir. Güncel fiyatları ise aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Macallan viski fiyat 2024 listesi şu şekildedir:

ÜrünFiyat
The Macallan Viski Fiyatı Edition Number 514.000 TL
Macallan 15 Fiyatları (Triple Cask)6.000 TL
Macallan 18 Fiyatı (Sherry Oak)40.000 TL
The Macallan Viski (Double Cask)3.500 TL
Macallan Rare Cask Viski15.000 TL
The Single Classic Cut Whisky Macallan13.000 TL
Macallan Single Reflexion Viski (Malt)50.000 TL
Macallan 12 Fiyatları (Sherry Oak)4.500 TL
Macallan Viski Fiyatları 2024

NOT: Macallan fiyat listesi hazırlanırken güncel dolar kuru esas alınmıştır. Kur farklılıklarına göre fiyat değişiklikleri meydana gelebilir.

Öneri içerik: Black Ram Viski Fiyat

1- Macallan 12 Fiyatları

Macallan 12 Fiyat
Macallan 12 Fiyat

Macallan viski fiyatları içerisinde uygun olması nedeniyle 12 yıllık viskilerin önemi büyüktür. Yoğun olarak talep edilmesinin temel nedeni fiyatlarının uygun olması. Peki, güncel fiyatları ne kadar? İnceleyelim.

Macallan 12 Fiyatı:

  • The Macallan Sherry Oak Cask 12 YO Single Malt İskoç Viskisi: 4.500 ₺
  • Macallan Viski 12 YO Double Cask: 4.200 ₺

İlginizi çekebilir: Johnnie Walker Red Label Viski Fiyatları

2- Macallan 15 Fiyatları

Macallan 15 Fiyat
Macallan 15 Fiyat

Macallan 15 fiyatlarının 12 yıllığa göre biraz daha pahalı olduğunu söyleyelim. Bunun nedeni viski gibi alkollü içeceklerin yıllandıkça değer kazanmasıdır. Bu nedenle Macallan viski fiyat listesi, ilgili çeşidin bekletilme süresi arttıkça yükselecektir. İşte güncel fiyatları…

Macallan 15 Fiyatları:

  • Macallan Triple Cask 15 YO: 9.000 ₺
  • Macallan Double Cask 15 YO: 6.000 ₺

Öneri içerik: Duty Free Shop Alkol Fiyatları

3- Macallan 18 Fiyatları

Macallan 18 Fiyat
Macallan 18 Fiyat

Bu konuda Macallan viski 18 yıllık fiyatlarının da merak edildiğini söyleyebiliriz. Fiyatlar, kur etkisinden kaynaklı olarak Türkiye’de oldukça yüksek. Özellikle 18 yıllık değerli viskilerde fiyatların daha da arttığını söyleyelim.

Macallan 18 Fiyatları:

  • The Macallan Viski 18 YO Fine Oak: 12.500 ₺
  • Macallan Viski 18 YO Sherry Oak: 40.000 ₺

Macallan Viski Ne Kadar?

Macallan, İskoç kökenli bir firmaya ait viski markasıdır. Türkiye’de ise sadece belirli çeşitleri satılıyor ve kurlardan dolayı fiyatları oldukça yüksek. Şu ana kadar birçok çeşidin fiyatlarına değindik.

Peki, Macallan viski ne kadar? Macallan viskiler ortalama olarak 3.500 TL’den başlamaktadır. Fiyatların bekletilme süresine göre daha da arttığını söyleyebiliriz. Örneğin 30 yıllık Macallan viskiler 5.500 $ civarındadır. Bu da Türk Lirası’yla yaklaşık 165.000 TL yapıyor. Fiyatların ne kadar yüksek olduğunu buradan hesaplayabilirsiniz. 😊

Alkol Fiyatları 2024 listesini şimdi inceleyin!

Macallan Viski Çeşitleri Nelerdir?

Macallan, dünyadaki en pahalı viskilerden birisi olarak biliniyor. İlgili markanın damıtım teknikleri ve aromalı viskiler olmak üzere pek çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle yıla bağlı olarak değerlenen viskileriyle meşhurdur diyebiliriz. Peki, Macallan viski çeşitleri nelerdir? İşte yanıtı:

  • Double Cask
  • Triple Cask
  • Sherry Oak
  • Rare Cask
  • Single Reflexion
  • Malt Viskiler
  • The Single Classic

Macallan viski fiyatları da buradaki çeşitlere göre belirlenmektedir. Ayrıca 12, 15, 18, 25 yıllık gibi viskiler arasında da ciddi fiyat farklılıkları bulunuyor. Bu nedenle öncelikle çeşitleri bilmeniz ve sonrasında tercih etmeniz önemlidir.

Önerilen içerik: Yeşil Peri Fiyatları

Migros Macallan Viski Fiyatı

Migros Macallan Fiyatları
Migros Macallan Fiyatları

The Macallan viski çeşitleri, Migros’ta çok fazla çeşitliliğe sahip değildir. Özellikle küçük Migros mağazalarında bu viskiyi bulabilmeniz imkansız. Sadece 3M ya da 5M gibi büyük mağazalarda belirli çeşitleri bulabilirsiniz. Bunlar arasında Macallan 12 viski çeşitlerinin ağır bastığını söyleyelim.

  • Macallan viski fiyatı Migros’ta 12 YO çeşitleri için 3.500 ₺ – 5.000 ₺ arasındadır.

İlgili içerik: Migros Alkol Fiyatları

Kıbrıs Macallan Viski Fiyatı

Macallan viski fiyat Kıbrıs listesi de yoğun olarak araştırılıyor. Kıbrıs’ta alkolden vergi alınmadığı için fiyatlar Türkiye’ye göre çok daha düşük. Ancak viski gibi değerli alkollü içeceklerin Kıbrıs’ta da pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Kıbrıs Macallan viski fiyatları şu şekildedir:

  • Macallan Double Cask 12 YO: 1.900 ₺
  • Macallan Double Cask 15 YO: 3.200 ₺
  • Macallan Double Cask 18 YO: 7.500 ₺
  • The Macallan Classic Cut: 4.500 ₺
  • Macallan Harmony Collection Viski: 7.500 ₺

Macallan Fiyat Listesi Neye Göre Belirleniyor?

Macallan Fiyat Listesi
Macallan Fiyat Listesi

Macallan fiyatları belirlenirken bazı faktörler dikkate alınır. Bunların başında elbette üretici firmanın fiyat politikaları yer almaktadır. Ancak viskinin Türkiye’ye hareket etmesiyle birlikte başka faktörler de işin içine giriyor. İşte Macallan fiyat listesini belirleyen faktörler:

  • Üretim Tekniği: Viskiler birçok farklı teknikle üretilebilir. Macallan viski çeşitleri de bu tekniklere bağlı olarak farklılık içeriyor. Temel olarak viskinin üretim tekniği fiyatları etkileyen ilk faktördür.
  • Bekleme Süresi: Viskilerin bekledikçe daha değerli konuma geldiğini söylemiştik. Bu nedenle bekleme süresi de fiyatlar üzerinde etkilidir. Örneğin 18 yıllık viskiler 12 yıllık viskilere göre daha pahalıdır.
  • Fıçı Türü: Viskinin bekletildiği fıçının türü de fiyatlar üzerinde etkilidir. Sherry fıçılarda bekletilen viskiler daha değerli kabul edilir.
  • Vergiler: Alkolden alınan vergiler, fiyatlar üzerinden direkt olarak etkilidir.

Öneri içerik: Kıbrıs Alkol Fiyatları

Macallan Viski Yorumları

Macallan, zengin tadım seçenekleri ve şık tasarımıyla viski severlerin her zaman için gözdesi olmuştur. Özellikle Michael Jackson’ın ilgili viski hakkında Rolls-Royce benzetmesi ise muhteşemdir. Bu anlamda Macallan viski yorumları da önem kazanıyor.

Genel olarak herkesin ilgili viski çeşitleri hakkında memnun olduğunu görüyoruz. Ancak Sherry Oak türünün tadım, tasarım ve kalite anlamında ön plana çıktığı belirtilmektedir. Bu nedenle seçenekler arasında mümkün olduğunda Sherry Oak’ı denemeniz önerilir.

Öneri içerik: Grants Viski Fiyatları

Sık Sorulan Sorular

Macallan viski fiyatları hakkında sıkça sorulan sorular şu şekilde;

1- Macallan viski tadı nasıl?

İlgili viskinin tadı zengin tadım özelliklerine ek olarak tatlı ve meyvemsi olarak tanımlanabilir. Vanilya, baharat, bal ve kuru meyve kokuları almanız muhtemeldir. Damakta ise karamel, kek, portakal kabuğu ve meşe lezzeti bırakır.

2- Macallan fiyatları ucuz mu?

Macallan fiyatları hem yurt içinde hem de yurt dışında pahalı viskiler arasında gösterilmektedir.

3- Macallan viski nerenin?

Marka, İskoç kökenli bir firma tarafından oluşturulmuştur. Kuruluşu 1824 yılına kadar uzanmaktadır.

İlginizi çekebilir: Metro Alkol Fiyat Listesi

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Ayşegül - 21.08.2023

    Güzel viski ama fiyatı çok arttı