KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır? 4 Adımda Çıkış Yap! (Çözüldü)

KYK wifi çıkış işlemleri nasıl yapılır? Merak ediyorsanız detayları sizler için aktardık! Günümüzde birçok üniversite öğrencisi Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda kalıyor. GSB’ye bağlı olan bu kurumlarda belirli kotalar dâhilinde internet kullanımı ücretsiz. Bunun yolu ise GSB wifi ağına katılmaktan geçiyor.

GSB wifi çıkış ve giriş işlemlerinin nasıl yapılacağı, bu işlemlerde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri sıkça araştırılıyor. Bu yazımızda direkt olarak çıkış işlemlerine yoğunlaşacağız.

Wifi KYK çıkış işlemlerini sizler için detaylı bir şekilde anlattık. Aynı zamanda çıkış linkini de bu yazıda bulabileceksiniz. O halde detaylara geçelim… 😊

KYK Wifi Nedir?

KYK Wifi Nedir
KYK Wifi Nedir

İlk olarak KYK wifi nedir sorusuyla başlayalım. KYK wifi; Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda kalan öğrencilerin kullanabileceği ücretsiz internet ağıdır. Her öğrenci, belirli kotalar dâhilinde ay boyunca bu hizmetten faydalanmaktadır. Yeni ayın başlangıcıyla birlikte kota da yenilenecektir.

Öğrenciler ilgili hizmetten şu şartlar dâhilinde faydalanabilirler;

  • Üniversite öğrenci olmak,
  • KYK yurtlarında kalıyor olmak,
  • İnternet girişi yapılabilecek bir cihaza sahip olmak.

Bu özet bilgileri verdikten sonra KYK wifi çıkış işlemlerine geçiş yapalım.

KYK Wifi Çıkış İşlemleri

KYK Wifi Nasıl Çıkış Yapılır?
KYK Wifi Nasıl Çıkış Yapılır?

KYK wifi çıkış işlemleri, birçok öğrenci tarafından merak ediliyor. Sisteme dâhil olmak için giriş ve çıkış işlemlerinin başarılı bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. İşte, adım adım GSB wifi çıkış işlemleri…

KYK wifi çıkış nasıl yapılır:

  1. Bağlantıyı açabilmek için KYK çekim alanı içerisinde olduğunuzdan emin olun.
  2. https://wifi.gsb.gov.tr/ adresine gidin.
  3. Daha önce giriş yaptıysanız açılan ekranın alt kısmında “Çıkış” ibaresi yer alacaktır.
  4. Çıkış butonuna bastığınızda oturumunuzu başarılı bir şekilde kapatabilirsiniz.

Wifi çıkış KYK için bu adımlar takip edilebilir. Ancak bazı durumlarda GSB wifi çıkış ekranı gelmiyor ve farklı problemler de yaşanabiliyor. Bu problemlere ve çözümlerine içeriğimizde değindik.

Bu içerikten sonra KYK Wifi Giriş işlemlerini hemen öğrenin! Detaylar…

KYK Wifi Çıkış Linki

KYK Wifi Çıkış Linki
KYK Wifi Çıkış Linki

KYK internet çıkışı yapabilmek için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Ancak çıkış linkine ayrı başlıkta yer vermek istedik. Bilgiler şu şekilde;

NOT: Kaldığınız yurdun kapsama alanı dışındaysanız bu adres açılmayacaktır. Verilen linkin açılması için mutlaka kapsama alanında olunması gerekmektedir. Aksi halde ilgili site, normal kullanıcılara kapatılmıştır.

KYK Wifi Çıkış Yapamıyorum Ne Yapmalıyım?

KYK wifi çıkış yapmak her zaman için bu kadar kolay olmuyor. 😊 Bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Olası problemleri ve çözümlerini sizler için derledik. Wifi GSB çıkış işlemlerinde şu problemlerle karşılaşabilirsiniz.

1- Beklenmeyen Bir Hata Oluştu Uyarısı

KYK Wifi Beklenmeyen Bir Hata Oluştu
KYK Wifi Beklenmeyen Bir Hata Oluştu

Normal şartlarda yukarıdaki adımları takip ettiğinizde başarıyla çıkış yapabilirsiniz. Ancak bazı nedenlerden ötürü bu işlemi gerçekleştirirken hata mesajları alabilirsiniz. Bunlardan birisi de “Beklenmeyen bir hata oluştu.” uyarısıdır. Genelde bu hata mesajı, aşağıdaki nedenlerden dolayı gelir.

  • Sistemde yoğunluk yaşanıyorsa,
  • Sistemsel bazı problemler varsa,
  • Çeşitli bağlantı problemleri yaşanıyorsa

bu mesaj alınacaktır. Peki, çözümü nedir? Aslında bunun net bir çözümü yok. Sistemsel problemlere bireysel olarak müdahale edemeyeceğiniz için KYK wifi çıkış yapmak adına biraz beklemeniz gerekecektir.

Eğer bağlantı kaynaklı problem yaşıyorsanız cihazınızın Ağ Ayarlarını kontrol edin ve gerekli ayarlamaları yapın. Örneğin DNS değiştirecek şekilde VPN kullanıyorsanız bunu sonlandırabilirsiniz. Yine tarayıcınızın ön belleğini temizlemek de büyük olasılıkla sorunu çözecektir.

KYK wifi oturum kapatma esnasında farklı hatalar da alabilirsiniz. Şimdi de bu konuya değinelim.

Öneri içerik: Öğrenci Yardımı Nasıl Alınır?

2- Diğer Çıkış Sorunları ve Çözümleri

KYK Wifi'den Çıkmak
KYK Wifi’den Çıkmak

KYK wifi sorunlarında genel olarak aynı nedenler geçerlidir. Bu nedenle Wi-Fi ağına bağlanırken mobil verinizi mutlaka kapatın. Ayrıca pop-up engelleyicilerini devre dışı bırakabilirsiniz. Aynı şekilde doğru adrese giriş yaptığınızdan emin olun. Olası problemler ve çözümleri şu şekilde;

  • İnternet Adresini Kontrol Et: Kullanıcılar genelde yanlış adres aramasından kaynaklı olarak farklı sitelere giriyor. Örneğin https wifi kyk gov tr çıkış şeklinde arama yapmanız sizi yanlış yönlendirecektir. Tüm işlemleri wifi.gsb.gov.tr çıkış ekranından yapmalısınız.
  • Mobil Veri: Mobil veriyi açmak, Wi-Fi bağlanma problemlerine neden olabilir. Bu nedenle her zaman için mobil verinizi kapalı tutun.
  • Ön Bellek: Tarayıcınızın ve cihazın ön bellek temizliğini mutlaka yapın. Sorunların büyük bir kısmı bu aşamada çözülür.
  • Tarayıcı Ayarları: Tarayıcınızın ayarlarını yapın. Örneğin çerez yönetimi ekranından çerezlere izin verebilirsiniz. Bu şekilde bağlantınız gizli değil hatası almazsınız. Ayrıca “pop-up engellemeyi devre dışı bırak” seçeneğini de işaretleyebilirsiniz.
  • Yardımcı Programlar: Kullandığınız cihaza göre temizlik sağlayıcı yardımcı programlar kullanabilirsiniz. CCleaner, tüm cihazlar için oldukça iyi bir seçenektir.

GSB Wifi Çıkış Ekranı Gelmiyor

GSB Wifi Çıkış Ekranı Gelmiyor
GSB Wifi Çıkış Ekranı Gelmiyor

KYK wifi çıkış yapamıyorum diyorsanız yukarıdaki çözüm önerileri muhtemelen işinize yarayacaktır. Ancak bazı durumlarda bu işlemleri yapsanız da bağlantı problemleri ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlar için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin;

  • Öncelikle tüm yolları denediğinizden emin olmanız gerekiyor. Yukarıdaki işlemlerin her birini tek tek deneyin.
  • Yine de KYK wifi çıkış sayfası açılmıyorsa sistemsel bir problem olma ihtimali yüksektir.
  • Arkadaşınızdan durumu kontrol edebilirsiniz. Eğer başka bir cihazla internete bağlanılabiliyorsa geriye yurt yönetimi ile iletişime geçmekten başka bir alternatif kalmamaktadır.
  • Yurt idaresi muhtemelen sorunu çözecektir.

Öneri içerik: Öğrenci Para Kazanma Yolları

Sıkça Sorulan Sorular

KYK wifi çıkış işlemlerinde karşılaşabileceğiniz sorunlara ve çözümlere değindik. Ek olarak sıkça sorulan sorularla kafalarda soru işareti kalmamasını amaçlıyoruz. Diğer sorularınız için YORUM bölümünü kullanabilirsiniz.

1- KYK Wifi nasıl çıkış yapılır?

KYK wifi sisteminden çıkış yapabilmek için içerikte belirttiğimiz adrese giriş yapmanız gerekiyor. Bunun için ise mutlaka KYK kapsamında olmalısınız. Eğer başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız karşınızdaki ekranda “Çıkış” butonu yer alacaktır. Bu buton yardımıyla çıkış yapabilirsiniz.

2- KYK Wifi neden çıkış yapamıyorum?

Çıkış yapamamanızın birçok nedeni olabilir. Ancak genel olarak adres yanlışlığından kaynaklı problemler yaşanmaktadır. Örneğin kyk gov tr wifi çıkış şeklinde arama yaparak yanlış yönlendirilebilirsiniz. GSB’nin kendi sitesinde işlem yapmaya çalıştığınızdan emin olun.

3- GSB wifi kotası ne kadar?

GSB wifi kotası aylık 32 GB olarak belirlenmiştir. Kota, her ayın ilk günü başlar ve son gün gece 00:00’a kadar geçerli olur.

4- KYK wifi çıkış yapılmazsa ne olur?

KYK wifi ağından çıkış yapmamanız teknik olarak herhangi bir soruna yol açmaz. Ancak mevcut cihazınızdan farklı bir cihaz kullanmak ve internet bağlantısını oradan sağlamak istiyorsanız çıkış yapmanız şarttır. Bu nedenle genelde çıkış işlemleri merak edilmektedir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir