Kanada Asgari Ücret 2024 – Bilmeniz Gerekenler!

Farklı bir ülkede çalışma ve yaşam hayallerinin başında gelen ülkelerden biri de Kanada’dır. Kanada göçmen kabul etme konusunda oldukça açık bir politika sahiptir.

Kanada asgari ücret ne kadar, çalışma şartları nelerdir detaylarını sizin için derledik.

Kanada’da Asgari Ücret Ne Kadar?

kanada asgari ücret

Kanada asgari ücret 2023 yılında %6.8 oranında arttı.

Kanada’nın para birimi Kanada Dolarıdır. Bu para birimi CA$, Can$, C$ veya CAD olarak yazılarak Amerikan Dolarından ayrılır. Bu sebeple belirlenen ücretler Kanada Doları cinsindendir.

Kanada’da asgari ücret eyaletlere göre farklılık gösterir. Bunun sebebi farklı sektörlerdeki iş rekabeti, şehir yaşamı gibi değişken faktörlerdir. 

Kanada asgari ücret 2024 yılında 2400 CAD olarak güncellenmiştir. Bu durumda Kanada saatlik ücret ise ortalama 15 CAD’tır. Hesaplaması kolay olsun diyenler için açıklayalım: Kanada asgari ücret kaç dolar? 1880 USD.

Kanada Asgari Ücret Kaç Dolar?

Kanada’da para birimi olarak Kanada Doları kullanılıyor. Resmi para birimi bu şekilde olduğu için ücret hesaplamaları da buna göre yapılıyor. Dünya bazında daha çok Amerikan Doları kullanımı yaygın olduğundan ücretleri sizin için Amerikan Doları cinsinden hesapladık.,

  • 1 Kanada Doları: 0,74 Amerikan Doları
  • 1 Kanada Doları: 20,42 Türk Lirası

Kanada asgari ücreti ortalama 1,800 Amerikan Dolarıdır.

Kanada Çalışma Saatleri

Kanada asgari ücret belirlenen baz alınan yasal haftalık çalışma saati 40 saattir. Çalışma günleri haftanın 5 günü olarak değerlendirilir. Çalışma saatleri eyaletlere göre değişkenlik gösterir.

Bu işe gireceğiniz firmaya ve bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösterir.

Eyaletlere göre Kanada asgari ücret politikası:

EyaletAsgari Ücret / CAD – Saatlik
Nunavut16,00 $
Britanya Kolumbiyası15,65 $
Alberta15,00 $
Ontario15,50 $
Quebec14,25 $
Prince Edward Adası14,50 $
Nova Scotia13,60 $
Newfoundland & Labrador13,70 $
Manitoba13,50 $
Saskatchewan13,00 $
New Brunswick13,75 $
Kanada – Eyaletlere Göre Asgari Ücret

Haftalık çalışma saatleri ve bunlara göre ortalama asgari ücret değerlendirmelerinin yanı sıra hangi meslekler ne kadar kazanıyor, işsizlik politikaları nelerdir sorularını yanıtladık.

Kanada Meslek Maaşları ve İşsizlik Maaşları

kanada asgari ücret

Kanada gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alır. Buradan hareketle yaşam standardını yükseltmek ve korumaya yönelik devlet politikaları mevcuttur.

Bu bağlamda Kanada devleti elinde olmayan nedenlerle işsiz kalan vatandaşları için 10 ay işsizlik sigortası kapsamı sunar. Yine bu vatandaşlarına ortalama 2000 Kanada Doları işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor.

Kanada hemşire maaşı ne kadar?

Kanada hemşire maaşı ortalama 3800 CAD’tır. Uzmanlık ve deneyim doğrultusunda bu rakamlarda artış gözlemlenmektedir.

Kanada doktor maaşı ne kadar?

Kanada doktor maaşları ortalama 7800 CAD’tır. Bu rakam uzmanlık alanı ve deneyime göre büyük oranda değişkenlik gösterir.

Kanada çöpçü maaşı ne kadar?

Kanada çöpçü maaşı 2400 CAD’tır.

Kanada’da garsonlar ne kadar maaş alıyor?

Kanada’da bahşiş kazanma fırsatı sunan işler asgari ücret kapsamının dışında ele alınır. Kanada’da işinde başarılı bir garson, bahşişlerle birlikte aylık 4000 CAD üzerinde gelir elde edebilir.

Kanada’da işsizlik maaşı ne kadar?

Kanada kişiye bağlı olmayan sebeplerden ötürü işsiz kalan çalışanlara 10 ay boyunca aylık 2000 CAD işsizlik maaşı ödemesi yapmaktadır.

Kanada mülteci maaşı ne kadar?

Kanada’da mülteci olarak kalanlara yönelik bir maaş uygulaması yoktur. Ancak Kanada 2022 yılında gönüllü olarak ülkeyi terk eden mültecilere 2000 CAD hibe yardımı yapacağını açıklamıştır.

Editörün önerisi: İtalya Asgari Ücret

Kanada Asgari Ücretli Çalışan Oranı Kaçtır?

kanada asgari ücret

Artık Kanada asgari ücret ve meslek maaşları hakkında bilginiz var.

Rotasını Kanada’ya çevirenlerin aklındaki o soru ile devam edelim: Kanada asgari ücretli çalışan oranı kaçtır?

Bu ülkede asgari ücretli işçi oranı yalnızca %7’dir. Yani Kanada halkının %93’ü asgari ücretin üzerinde gelire sahiptir. 

Dışarıdan ülkeye gelip yerleşen vatandaşların ise yalnızca %30’u asgari ücretle çalışıyorlar.

İş gücünde açık olduğu için açığın kapatılması adına Kanada’da ücretler ve yaşam kalitesi yüksektir.

Kanada İş İmkanları – İşçi Alımı Var mı?

Kanada iş başvurusu konusunu araştırmaya başlayanlar, Kanada’ya göç etmeyi aklına koyanlar… Size özel kaynak geldi!

Kanada’da işçi alımı var mı diye merak edenleri bekletmeden açıklayalım öncelikle: Evet! Kanada iş gücü açığı olan bir ülkedir ve bu ülkede işçi alımı yıl boyunca devam etmektedir. Bu durumda Kanada iş fırsatları oldukça çoktur diyebilirim. Peki, nasıl ulaşılır bu Kanada iş imkanlarına? 

İlgili İçerik: Kanada İşçi Alımı

Kanada İş İlanları Siteleri – En İyi 5 Adres!

Kanada’da iş bulmak için elinizdeki en büyük güç aşağıdaki listede yer alan Kanada iş ilan siteleri. Bu sitelerde birbirinden farklı iş ilanlarına rastlamanız mümkün. Kanada’da yaşamak istediğiniz şehri, çalışmak istediğiniz pozisyonu bu sitelerdeki arama kutucuklarına girin. Ardından size en uygun olan işleri seçin!

Kanada iş ilanları siteleri:

  • Job Bank
  • Workopolis
  • Best Jobs
  • Indeed
  • Job Shark
  • Canjobs.com
  • Jobs Emplois
  • Canada Jobs
  • Working in Canada
  • HCareers
  • Education Canada
  • IT Positions

Okuma Önerisi: Hollanda Asgari Ücret

Kanada’da Türkler Ne İş Yapar?

Kanada hayali olan Türklerin aklına ilk gelen soru, elbette “Kanada’da Türkler ne iş yapar?” 

Kanada’ya yerleşen Türkler yoğun olarak sağlık, finans, turizm ve inşaat sektöründe görev almaktadır. Bu alanlarda çalışan Türkler Kanada asgari ücret rakamının üzerinde gelir elde etmektedir.

Son yıllarda pek çok farklı meslek grubundan Türk vatandaşı Kanada’ya göç etmiş, ülkedeki Türk popülasyonu 100.000’i aşmıştır.

Okuma Önerisi: Japonya Asgari Ücret

Kanada Ev Kiraları Ne Kadar?

kanada asgari ücret

Kanada’ya yerleşme düşüncesi olan herkes için önemli ihtiyaçlardan bir tanesi barınma ihtiyacıdır. Bu bakımdan Kanada’da bölgelere göre ev kiralarının değiştiği görülür.

Kanada ev kiraları büyük şehirlerde, merkezde, stüdyo daire için 1500 CAD – 200 CAD bandındadır.

Merkeze uzak bir noktada 700 CAD – 900 CAD arası, şirin Kanada evlerine rastlamak mümkündür.

  • Realtor, HouseSigma, Kijiji, Rentals, Viewit gibi siteleri ziyaret ederek Kanada’da satılık ve kiralık ev fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kanada’da Asgari Ücret ile Geçinmek Mümkün mü?

Kanada’da asgari ücret ile geçinmek vatandaşlara orta-üst standartlarda bir yaşam imkanı sunar. Fakat eğer bu ülkeye göçmen olarak gelecekseniz hedefinizi Kanada asgari ücretin üzerinde tutmanız faydalı olacaktır.

Dilerseniz bu ülkeye gelmeden önce ilgi duyduğunuz alanda bir kurs alabilir, bu ülkede kariyer basamaklarını tırmanabilirsiniz. 

Kanada asgari ücret politikası ve ülkede yaşam bilgilerini sizin için inceledik. Bilgi almak istediğiniz başka bir ülke varsa yorumlarda bize iletin, sizin için detaylarıyla inceleyelim.

-->