Aselsan Mühendis Maaşları 2024 – Başvuru Şartları Neler?

Oldukça köklü bir şirket olması nedeniyle ASELSAN, savunma elektroniği, haberleşme sistemleri ve elektronik alanlarda çalışmak isteyen kişileri cezbediyor. Sizler için en güncel ASELSAN mühendis maaşlarını araştırdık. Bu yazımızda maaş bilgisinin yanı sıra ASELSAN nedir, ASELSAN’da nasıl çalışılır gibi merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Kara, hava, deniz ve uzayda savunma teknolojileri geliştiren ve Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya başlayabiliriz.

ASELSAN Nedir?

aselsan mühendis maaşları
aselsan mühendis maaşları

ASELSAN, 1975 yılında Türkiye’de kurulmuş bir elektronik şirketidir. Şirket, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerî haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. ASELSAN, onlarca yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı gibi Türkiye’nin savunma ve güvenlik güçleri için yüksek teknoloji ürünler geliştiriyor ve üretiyor. Türkiye’nin savunma sanayisi için hayati önem taşıyor.

ASELSAN Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyaya savunma, haberleşme, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri sunmaktadır. Bu nedenle hem ülkemiz hem de dünya için son derece önemli bir oluşum.

Bu nedenle üniversitede İşletme, İktisat, Mühendislik ya da Uluslararası İlişkiler bölümünü bitiren kişiler ASELSAN’da çalışmak istiyor. Bünyesinde yaklaşık 10.000 insanın çalıştığı bu şirket, çalışanlarının gelişimine ve kariyerine son derece önem veriyor. Bir mühendis olarak bu şirkette oldukça yüksek miktarlar kazanabilirsiniz. 2024 senesinde ASELSAN mühendis maaşları ne kadar? İncelemeye başlayalım…

İlginizi çekebilir: Hostes Maaşları

ASELSAN Mühendis Maaşları 2024

ASELSAN mühendis maaşları, Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği şirketinde çalışmak isteyenlerin en merak ettiği konuların başında geliyor. Mühendislik, işletme, iktisat gibi birbirinden farklı alanda işe alım yapan ASELSAN’da siz de çalışmaya başlayabilirsiniz.

ASELSAN mühendis maaşları şöyledir:

DeneyimMaaş
Yeni işe başlayan mühendis maaşı30.000 TL
2 yıl deneyimli mühendis maaşı32.500 TL
5 yıl deneyimli mühendis maaşı35.000 TL
10 yıl deneyimli mühendis maaşı40.000 TL
20 yıl deneyimli mühendis maaşı50.000 TL
Aselsan Mühendis Maaşı

ASELSAN mühendis maaşları, hangi alanda çalıştığınıza ve kıdeminize bağlı olarak değişmektedir.

Aselsan Mühendis Maaşına Ne Kadar Zam Geldi?

Aselsan mühendis maaşlarını inceledik. Güncel maaş bilgilerini bu içerikten takip edebilirsiniz. Peki, Aselsan’da mühendis maaşına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

Aselsan’da mühendis maaşları, daha çok özel sektör zam oranlarına göre belirlenir. Buna göre asgari ücrete gelen %49’luk zam geçerli olmuştur. Ancak Aselsan çalışanları genellikle yüksek maaş aldıklarından dolayı zam oranları da özel olarak belirlenir. Güncel Aselsan mühendis maaşlarına ise ortalama olarak %50 oranında zam yapılmıştır.

ASELSAN İşe Alım Kriterleri

aselsan başvuru
aselsan başvuru

ASELSAN mühendis maaşları kadar işe alım kriterleri de burada çalışmak isteyenlerin en merak ettiği konulardan bir tanesi. Bu kadar büyük ve köklü bir şirkette çalışmak istiyorsanız tabii ki belli başlı şartları sağlamanız gerekiyor.

ASELSAN çalışma şartları:

Değerlendirilen Branşa Ait ÖSYM Sınav Sıralaması4’lük Sistemdeki Lisans Mezuniyet Not Ortalaması Kriteri
1-10.000 arası iseLisans Not Ort. + Ek Puan ≥ 2,60
10.001-20.000 arası iseLisans Not Ort. + Ek Puan ≥ 2,70
20.001-30.000 iseLisans Not Ort. + Ek Puan ≥ 2,80
30.001-40.000 iseLisans Not Ort. + Ek Puan ≥ 2,90
40.001-50.000 iseLisans Not Ort. + Ek Puan ≥ 3,00
50.000’den yüksek ise(20.000/ÖSYM Sınav Sıralaması) + Lisans Not Ort. + Ek Puan ≥ 3,40
Aselsan işe alım şartları

İlginizi çekebilir: Amerika Mühendis Maaşları

ASELSAN Yabancı Dil Şartı

Üniversitedeki eğitiminizi %100 İngilizce aldıysanız ASELSAN’da çalışmak için herhangi bir yabancı dil sınavına girmenize gerek yoktur. Ancak, eğitim diliniz %100 İngilizce değilse, belirtilen sınavlardan istenen sonuçları almanız gerekmektedir.

ASELSAN yabancı dil şartı:

Sınav İsmiPuan
TOEIC (Reading and Listening)≥ 732
Versant≥ 62 
Cambridge CAE≥ B
Cambridge CPE≥ C
ITEP Academic Plus – Virtual Proctoring (IVP)≥ 3.9
YÖKDİL / e-YÖKDİL≥ 70
TBA≥ 6.0
TOEFL-IBT≥ 84
Pearson PTE – Academic≥ 71
YDS/eYDS≥ 70
IELTS-Academic≥ 6.0
ASELSAN Yabancı Dil Kriterleri

Öneri yazısı: Almanya’da Mühendis Maaşları

ASELSAN Başvuru

aselsan başvuru
aselsan başvuru

ASELSAN’da çalışmaya başlamadan önce tabii ki başvuru yapmanız gerekmektedir. ASELSAN’ın kendi internet sitesinde yer verdiği çalışma alanlarını incelemeniz başvurunuz için önemli olacaktır. Böylelikle kendiniz için en uygun alana başvuruda bulunabilirsiniz.

ASELSAN’a iş başvurunuzu göndermeden önce sisteme T.C. kimlik numaranız ile kayıt olmalısınız. Aktif bir e-posta adresiniz mutlaka olmalı. T.C. vatandaşı değilseniz ve bu nedenle bir kimlik numaranız yok ise, direkt olarak e-postanızı kullanarak kayıt olabilirsiniz. ASELSAN’ın sizden istediği bilgileri eksiksiz bir şekilde sisteme girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

aselsan iş başvurusu
aselsan iş başvurusu

ASELSAN‘da insanların çoğunlukla hangi alanda çalıştığını merak ediyor musunuz? Şirket bünyesinde çalışanların %79’u erkek, %21‘i ise kadındır.

ASELSAN ile ilgili bir diğer önemli istatistikte marka bünyesinde çalışan personel görev dağılımlarıdır. ASELSAN yüzünü, yenilikçi teknolojilere ve üretime dönmüş bir kuruluş olarak AR-GE ve üretim odaklı bir firmadır. Bu yüzden bünyesinde önemli oranda mühendis barındırmaktadır.

ASELSAN personel sayısı birimlere oranı:

  • Yetenek: %2
  • Destek: %3
  • İdari: %6
  • Mühendis: %57
  • Teknisyen: %28
  • Yönetim: %4

ASELSAN mühendis maaşları kıdem, tecrübe ve özel koşullara göre değişiklik gösterebilir. ASELSAN iş alımı havuzuna dilerseniz kayıt oluşturup bilgilerinizi bırakabilirsiniz. İlanları takip ederek başvurularınıza gerçekleştirebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Aselsan mühendis maaşları 2024 bilgileriyle ilgili olarak sıkça sorulan sorular şöyledir:

Aselsan’da hangi mühendisler görev alıyor?

Aselsan personelleri genellikle yazılım, bilgisayar ve elektrik – elektronik mühendislerinden oluşmaktadır. Ancak endüstri mühendisliği gibi farklı alanlarda da çalışanlar olabilmektedir.

Aselsan’da mühendisler ne kadar maaş alıyor?

Aselsan mühendis maaşları ortalama olarak 30.000 TL – 50.000 TL arasında değişiklik gösterir. Ancak bu rakamlar dışında maaş alanlar da mevcuttur.

Okuma Önerisi: VATMAN Nasıl Olunur?

Öğrenmek istediğiniz yeni bilgileri yorumlarda bize iletebilirsiniz.

-->