Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar? Günce Fiyat ve Kullanım Talimatı

Gaviscon şurup ne işe yarar sorusu özellikle mide ağrısı yaşayan kişilerin en merak ettiği sorular arasında. Gaviscon kullanım sonrası sunduğu iyileştirme gücüyle birçok hastanın memnun olduğu bir şuruptur.

Sindirim sistemi rahatsızlıkları için kullanılan Gaviscon şurup, mide yanması, reflü ve hazımsızlık gibi semptomları hafifletmeye yardımcı bir ilaçtır. Sizler için bu yazımızda Gaviscon şuruba dair merak edilen bütün soruları cevaplandırdık. Gaviscon şurup ne işe yarar, nasıl ve ne zaman kullanılır sizler için araştırdık.

Gaviscon Şurup Nedir?

Gaviscon, beyaz ve krem rengine yakın, kıvamı yoğun bir ilaçtır. İçerisindeki her 5 ml süspansiyonda 250,00 mg sodyum aljinat ve ve 133,50 mg sodyum bikarbonat ve 80 mg kalsiyum karbonat vardır. Gaviscon, eczanelerde 200 ml cam şişelerde reçete ile satılır.

Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar?

gaviscon şurup ne işe yarar
gaviscon şurup ne işe yarar

Gaviscon, özellikle sindirim sisteminde sorun yaşayan kişilerin kullandığı bir ilaçtır. Bu ilaç sayesinde, mide asidi nötralize olur ve midedeki içeriğin yemek borusuna geri kaçması önlenir. Yemeklerden sonra veya yatmadan önce midede hissedilen yanma hissi, ekşime ya da ağırlık gibi kişiyi oldukça rahatsız eden semptomlar Gaviscon şurup sayesinde hafifletilir.

Şurubun yardımcı maddeleri ise şunlardır: Saf su, sodyum hidroksit, karbomer, sodyum sakarin, nane aroması, ksantan gum, metil paraben (E218), propil paraben (E216)

Vücutta bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmede kullanılan Cipro Fiyat ne kadar? Linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Gaviscon Şurup Nasıl Kullanılır?

Gaviscon kullanımınızı doktorunuz belirleyecektir. Kişiden kişiye ilacın dozu ve kullanım süresi değişebilir. Eğer ki doktorunuz aksini söylemiyorsa Gaviscon şurubun kullanım şekli şu şekildedir;

  • Gaviscon, ağızdan alınır ve kullanmadan önce çalkalanır.
  • 12 yaş altı çocuklar doktor kontrolünde ilacı kullanır.
  • 12 yaş üstü gençler ve yetişkinler için günlük kullanım en fazla 4 defadır. Yemeklerden sonra ve yatarken 10-20 ml içilir. Bu miktar 2-4 tatlı kaşığına denktir.

Gaviscon Şurup Yan Etkileri Neler?

Tüm ilaçlarda olduğu Gaviscon da kişilerin hassasiyet duyabileceği etkenler içerebilir. Bu nedenle ilacın içeriğini iyi bilmeli ve herhangi bir maddeye alerjiniz varsa doktorunuza danışmalısınız. Olası yan etkiler şu şekildedir;

  • Baş dönmesi
  • Deride dökülme
  • Nefes almada zorluk
  • Yüz, dudak ve suratta şişlik

Bu yan etkiler son derece ciddidir ve hissedildiği an kullanımı bırakılmalı ve doktora ya da eczacıya danışılmalıdır.

Öneri yazısı: Dolven Şurup Fiyat

Gaviscon Şurup Fiyat

gaviscon şurup ne işe yarar
gaviscon şurup ne işe yarar

Gaviscon şurubun farklı çeşitleri bulunmaktadır. Her bir çeşidin ülkemizdeki fiyatını verdikten sonra aralarındaki farklara değineceğiz. Aşağıdaki tabloda Gaviscon şurup ne kadar sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

İlaç İsmiFiyat
GAVISCON 500 MG + 267 MG + 160 MG / 10 ML ORAL SUSPANSIYON (200 ML) 94,37 TL
GAVISCON ADVANCE 1000 MG + 200 MG /10 ML ORAL SUSPANSIYON (200 ML) 44,68 TL
GAVISCON DOUBLE ACTION 500 MG + 213 MG + 325 MG / 10 ML ORAL SUSPANSIYON (200 ML)73,75 TL
Gaviscon şurup fiyat

Gaviscon aynı zamanda tablet şeklinde de satılmaktadır. Aşağıda güncel fiyatlarını inceleyebilirsiniz;

İlaç İsmiFiyat
GAVISCON 500 MG / 267 MG / 160 MG CIGNEME TABLETI (60 TABLET)105,05 TL
GAVISCON DOUBLE ACTION 250 MG / 106,5 MG / 187,5 MG CIGNEME TABLETI (16 TABLET) 61,58 TL
GAVISCON DOUBLE ACTION 250 MG / 106,5 MG / 187,5 MG CIGNEME TABLETI (48 TABLET)185,12 TL
GAVISCON INFANT 225 MG / 87,5 MG ORAL COZELTI ICIN TOZ ICEREN SASE (30 SASE)110,71 TL
Gaviscon fiyat – Gaviscon şurup ne işe yarar

İlginizi çekebilir: Deloday Şurup Nedir

Gaviscon Şurup Çeşitleri Arasındaki Farklar Neler?

gaviscon şurup ne işe yarar
gaviscon şurup ne işe yarar

Gaviscon şurup ne işe yarar ve nasıl kullanılır öğrendik. Şimdi, şurup çeşitleri arasındaki farkları öğrenelim.

Birden fazla Gaviscon şurup satılıyor demiştik. Peki, bu ilaçlar arasındaki farklar tam olarak nedir? Gaviscon Orijinal ile Gaviscon Advance arasında tam olarak nasıl bir fark var?

Gaviscon Advance, Gaviscon Original ile karşılaştırıldığında iki kat daha fazla sodyum aljinat konsantrasyonu içerir. Bu da ilacın, mide ekşimesi ve asit hazımsızlığı semptomlarının hafifletilmesinde daha etkili olmasını sağlamaktadır.

Peki, Gaviscon Double-Action nasıl bir ilaç? İlacın adındaki double-action, çift-etkili anlamına gelmektedir. İlaç, mide üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak kişinin rahatsızlık hissetmesine neden olan asit reflüsünü durdurur ve göğüsteki yanma hissini hafifletir.

Hatırlatmakta fayda var ki Gaviscon ilaçlarını kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalı ve kullanım talimatlarına uymalısınız.

Gaviscon Şurup Kimler Kullanabilir

Gaviscon şurubun tavsiye edilen kullanım kitlesi 6-12 yaş arası çocuklar ve yetişkinlerdir. Özellikle çocukların kullanımında ve dozunda doktor reçetesi olmadan ilacı tüketmez tavsiye edilmez.

Gaviscon Açıldıktan Kaç Gün Sonra Kullanılır?

Gaviscon ilacı kutusunda ve 30 derece oda sıcaklığında muhafaza etmeniz önerilir. İlaç şişesinin kapağı açıldıktan sonra 6 ay içerisinde tüketilmesi gerekir. Bu süreyi geçen ilaçları tüketmemelisiniz.

Gaviscon Hamilelikte Kullanılır Mı?

Gaviscon mide ağrılarına iyi gelmesi için sıkça tercih edilen bir ilaçtır. Gebelik durumuyla ilgili bilinen bir uyarısı bulunmamaktadır. Yine de ilaç kullanımı esnasında hamilelik durumunun öğrenilmesi ya da kullanımına ihtiyaç duyulması durumunda mutlaka doktor gözetiminde olması tavsiye edilir.

Emzirme döneminde ilacın kullanımına herhangi bir engel yoktur.

Gaviscon Muadili İlaçlar Neler

Gaviscon mide ağrılarında en sık tercih edilen ilaçlardan birisidir. Bu ilacı temin edemeyen hastalar özellikle muadilleri var mı isimleri neler gibi soruların yanıtlarını merak ediyor.

Evet, Gaviscon muadil ilaçları piyasada aktif olarak mevcuttur. Doktorunuza ve eczacınıza danışarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Digestan
  • Gasvin
  • Gasvin Duo
  • Refcon Double Action

Gaviscon şurup ne işe yarar yazımızı burada sonlandırıyoruz. En sık sorulan soruları aşağıda derledik. Cevaplarının yardımcı olacağını umuyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Gaviscon şurup aç mı tok mu alınır?

Gaviscon şurubun yiyecek ve içecekler ile etkileşimi yoktur. Yemeklerden hemen sonra ve yatmadan önce midedeki yanma ve rahatsızlık hissini hafifletmesi için kullanabilirsiniz.

Gaviscon şurup mide ağrısına iyi gelir mi?

Evet, Gaviscon şurup mide ağrılarına iyi gelmektedir.

Gaviscon şurup muadili nedir?

Mide ağrısı ve yanmasına iyi gelen Gaviscon’un muadilleri şunlardır: GALVIKS ADVANCE, GASTREN DUO, GASVIN, MAGCAR FORTE, PRONAT, RANISIT, REFCON ADVANCE, RENNIE DUO.

Hamilelikte Gaviscon şurup nasıl kullanılır?

Gaviscon şurubu hamilelik sürecinde kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Hamilelikte uzun süreler ve doktorunuzun tavsiye ettiği miktarların dışında Gaviscon kullanmanız önerilmemektedir.

-->