Prospan Şurup Fiyatı GÜNCELLENDİ! – Prospan Nedir?

Prospan şurup, öksürük ve balgam söktürücü etkisi ile bilinen bir ilaçtır ve hem eczanelerde hem de çevrimiçi satış sitelerinde bulunmaktadır. Sizler için, en güncel Prospan şurup fiyatını araştırdık. Bunun yanı sıra, Prospan’a dair merak ettiğiniz tüm soruların cevabını yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Prospan Şurup Fiyatı

prospan öksürük şurubu fiyatı
Prospan öksürük şurubu fiyatı 2023

Prospan, hem eczanelerde hem de online alışveriş sitelerinde 100 ml’lik şişeler halinde satılmaktadır. Prospan şurubuna dair merak dilen diğer konulara değinmeden önce Prospan şurup fiyatını öğrenelim.

Özellikle kış aylarınca öksürük giderici olarak kullanılan Prospan şurup 100 ml fiyatı ne kadar?

2023 yılında Prospan şurup fiyatı 140 TL ile 170 TL arasında değişmektedir.

NOT: Prospan şurup fiyatı, satıldığı internet sitesine göre değişiklik göstermektedir.

Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen Coldaway C Fiyatı ne kadar? İneleyebilirsiniz.

Prospan Şurup Nedir? Ne İşe Yarar?

prospan ne işe yarar
Prospan ne işe yarar

Prospan nedir? Prospan öksürük ilacı, solunum yollarının kataral (fazla akıntılı, nezleli) hastalıkları için kullanılan tamamen bitkisel bir ilaçtır.

Prospan şurup ne işe yarar? Özellikle çocuklarda sıklıkla görülen öksürük, bronşit, trakeit ve astım gibi solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Şurup, balgamın inceltilmesine ve vücuttan daha kolay atılmasına yardımcı olmaktadır. Prospan’ı mutlaka doktor kontrolünde kullanmanız önerilir.

Nurofen Cold Flu yazımızı okuyarak ilaca dair merak edilen soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Prospan İçeriği

prospan prospektüs
prospan fiyat

Prospan şurup fiyatı yazımıza ilacın içeriği ile devam ediyoruz.

Prospan şurup, ana etken maddesi olarak EA 575 adı verilen bir özüt içerir. Öksürük, trakeit, astım, bronşit ve alerjik öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmesinde kullanılır.

İlaç, tamamen doğal ve kurutulmuş Hedera helix folium ekstresi içerir. Prospan şurupta renklendirici ve alkol yoktur. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından kullanılır.

İlginizi çekebilir: Arveles Fiyatı

Prospan Şurup Nasıl Kullanılır?

prospan şurup fiyatı
prospan şurup fiyatı

Prospan şurup sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa kullanılır. Alınması gereken günlük toplam doz, ilacı kullanan kişinin yaşına göre değişiklik gösterir.

Örneğin, 1 yaşından küçük bebekler ve 1-5 yaş arasındaki küçük çocuklar için önerilen kullanım miktarı günde 3 kez 2,5 ml; 6-9 yaş arası okul çağındaki çocuklar ve 10 yaşından büyük adolesanlar için günde 3 kez 5 ml; yetişkinler için ise günde 3 kez 5 – 7,5 ml şurup kullanımı önerilmektedir.

Doktorunuz tarafından Prospan şurubun kullanımı başka bir şekilde belirtilmiş ise reçeteye uygun olarak kullanmalısınız. Prospan prospektüs detaylarını inceleyebilirsiniz.

Prospan Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilaçta olduğ için Prospan içerisinde de kişilerin hassasiyet duyabileceği maddeler bulunmaktadır. Bu nedenle yaygın olmamakla birlikte kişilerde;

  • kızarıklık,
  • kaşıntı,
  • nefes darlığı,
  • şişme gibi alerjik reaksiyonlar ve
  • mide bulantısı
  • kusma gibi yan etkiler görülebilir.

Bu durumda direkt olarak doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız gerekir.

Prospan şurup fiyatı yazısını burada sonlandırıyoruz. Konuya dair sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Prospan şurup kaç yaş için uygun?

Prospan öksürük şurubunu 1 yaş altı bebekler dahil olmak üzere her yaştan insan kullanabilir. Prospan ilacı kullanma miktarı için doktorunuza danışınız.

Prospan şurup kullanma süresi ne kadar?

Prospan şurubu kullanım süresi hastalığın ağırlığına göre değişse de önerilen süre 1 haftayı geçmeyecek şekildedir. Semptomlar azalmaya başladığında da 2 ya da 3 gün daha ilacı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Prospan nasıl saklanır?

Prospan öksürük şurubunu çocukların direkt olarak ulaşamayacağı yerlerde saklamalısınız. Buna ek olarak şurubu, üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanmamalısınız. İlacı açtıktan sonra 6 ay içerisinde tüketiniz.

Prospan şurup doğal mı?

Prospan, Hedera helix folium adı verilen şarmaşıktan elde edilir. Şurup, %100 doğal bitkisel bir ilaçtır.

Prospan bronşite iyi gelir mi?

Prospan öksürük şurubu, mukusun sıvılaşmasını ve bunun sonucunda öksürüğün kolaylaşmasını sağlamaktadır. Prospan, bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir