2023 Konazol Şampuan Fiyat GÜNCELLENDİ! Konazol Nedir?

Konazol şampuan, saç derisinde sorun yaşayan kişilerin kullandığı tıbbi şampuandır. Bu yazımızda Konazol şampuan fiyat bilgilerini sizlere paylaşacak ve şampuana dair sıkça sorulan soruları yanıtlayacağız.

Konazol şampuan, ketokonazol adı verilen maddeden üretilir ve saç derisinde oluşan mantar enfeksiyonları, kaşıntılar, yaralar ve pullanmaları tedavi etmek için kullanılır. Konazol medikal şampuan kullanımı ve yan etkileri de yazımızın içinde.

Konazol Şampuan Fiyatı 2023

konazol medikal şampuan fiyat
Konazol medikal şampuan fiyat

Saç derisinde oluşan kaşıntı, mantar, yara ve pullanmaların tedavisinde kullanılan medikal ilaç Konazol fiyatını öğrenerek başlayalım.

2023 yılında Konazol şampuan fiyatı 73.75 TL‘dir.

Konazol Şampuan Nedir?

konazol şampuan nedir
Konazol şampuan nedir

Konazol şampuan fiyatı öğrendik. Şimdi, şampuan hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya başlayabiliriz.

Kozanol şampuan nedir? Konazol, saç derisinde oluşacak mantarların oluşumunu ve çoğalmasını engellemek için üretilmiş tıbbi şampuandır.

Konazol şampuan içeriği nasıl? Konazol şampuan etken maddesi olan ketokonazol, mantar hücresinin yapısını bozar ve mantar hücrelerini öldürür.

Mantarlar, yaşadığımız çevrede yaygın olarak bulunurlar. Vücut yüzeyine ya da iç organlarımıza yerleşerek farklı türlerde rahatsızlıklara (mantar enfeksiyonuna) neden olurlar. Oluşan enfeksiyon türü, mantarın vücutta bulunduğu bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Çatlak ve yara izlerini geçiren; cilt rengini eşitleyen ve cilt dokusunu yenileyen bir krem mi arıyorsunuz? Contractubex Krem Fiyatları yazımızdan detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar?

konazol şampuan ne işe yarar
konazol ne işe yarar

Konazol şaampuan fiyatı ve Konazol şampuan nedir öğrendik. Şimdi, şampuanı kullananlarda görülen etkilerden bahsedeceğiz şimdi.

  • Konazol şampuan faydaları, düzenli kullanımda daha çok kendini gösterir. Şampuan sayesinde saç derisindeki kepeklenme ve aşırı yağlanma önlenebilir.
  • Şampuan içerisinde bulunan etken madde ketokonazol, mantar hücrelerinin yapısını bozar ve hücrelerin ölmesini sağlar.
  • Konazol medikal şampuan ne işe yarar? Yukarıda saydığımız maddeler dışında saç derisindeki kabuklanmalar da Konazol şampuan sayesinde giderilebilir.

Konazol şampuan fiyatını öğrendik. Sizler için bir öneri yazısı: Coldaway C Fiyat

Konazol Şampuan Nasıl Kullanılır?

konazol nasıl kullanılır
Konazol şampuan fiyatı

Konazol mantar ve kepek şampuanını doğru kullanmak son derece önemlidir ve şampuanı doktor tavsiyesi ile kullanmak en doğru olanıdır. Aşağıdaki listede Konazol kullanımını genel hatlarıyla inceleyebilirsiniz;

  • Konazol kullanmadan önce saç derinizi su ile ıslatın.
  • Saç derinizi temizledikten sonra az miktarda şampuanı saç derinize masaj yapar şekilde uygulayın.
  • Yeteri kadar masajdan sonra şampuanı 3-5 dakika boyunca bekletin.
  • Bu sürenin ardından saçlarınızı bol su ile durulayın.
  • Ketonal medikal şampuanı göz ile temas ettirmemelisiniz. Gözle temas ettiği durumda bol su ile yıkamalısınız.

Konazol ilacın kullanım sıklığı saç derinizdeki probleme göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, saç derinizde mantar oluşumu var ise önerilen kullanım 5 gün süre ile günde 1 defadır. Bunun yanı sıra saç derinizde pullanma ve kaşıntı var ise 2-4 hafta süre ile haftada 2 kez kullanmanız önerilir.

Konazol şampuan, yukarıda belirtilen yıkama tekniği ile en fazla 2-3 hafta üst üste süre ile kullanılmalıdır. Şampuanı ara vererek kullandığınızda ise 2 ay kullanmanız önerilir.

Konazol Şampuan Yan Etkileri Neler?

konazol mantar şampuanı yan etkileri
konazol mantar şampuanı yan etkileri

Tüm ilaçlar gibi Konazol da içerisinde kimi kişilerin duyarlı olabileceği maddeler barındırır. Bu nedenle kullanım sonrası yan etkiler görülebilir. Aşağıda verilen herhangi bir yan etkiyi hissettiğinizde direkt olarak doktorunuz ile iletişime geçiniz;

  • Ağız, yüz ve boğazda şişlik
  • Nefes darlığı ve alerjik reaksiyon

Bu yan etkiler son derece ciddi olup yaygın değildir, seyrek görülür. Konazol’un seyrek görülen yan etkilerine ek olarak kafa derisinde yanma hissi ya da kaşıntı hissedilebilir. Saçlarda yağlanma ya da aşırı kuruluk gözlemlenebilir.

Konazol şampuan fiyatı yazımızı burada sonlandırıyoruz. Tekrardan belirtelim ki, Konazol medikal şampuanı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Konazol şampuan haftada kaç gün kullanılır?

Şampuanın kullanım sıklığı, yaşadığınız probleme göre değişiklik gösterir.
Pityriasis versicolor (mantar enfeksiyonu) için: 5 gün süre ile günde 1 defa,
Seboreik dermatit ve pityriasis capitis (saç derisinde meydana gelen yağlanma, pullanma ya da kızarıklık) için: 2-4 hafta süreyle haftada 2 defa kullanım önerilmektedir.

Konazol şampuan yüze sürülür mü?

Konazol, saç derisinde oluşan mantar, pullanma, yağlanma ya da kepeklenme için kullanılır. Bu nedenle yüze sürülmez.

Konazol şampuan reçetesiz alınır mı?

Konazol şampuan reçetesiz alınabilir.

Konazol şampuan hamilelikte kullanımı nasıldır?

Konazol medikal şampuanın hamilelik sürecinde görülen herhangi bir yan etkisi yoktur. Yine de, şampuanı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Konazol şampuan saç döker mi?

Şampuanın yaygın olmayan yan etkilerinden bir tanesi saç dökmesidir. Bu durumda doktorunuza danışınız.

Konazol şampuan nerede satılır?

Konazol medikal şampuan eczanelerde satılmaktadır.

Konazol şampuan kullanırken başka şampuan kullanılır mı?

Konazol şampuanın diğer ilaçlar ile etkileşimi hakkında veri yoktur. Kullandığınız herhangi bir reçeteli ya da reçetesiz ilaç varsa, şampuanı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Konazol şampuan fiyatı ne kadar?

Konazol %2 medikal şampuan fiyatı 73.75 TL‘dir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir