İngiltere Asgari Ücret 2023 – Güncel Bilgiler!

İngiltere, dil öğrenmek isteyenlerin yanı sıra çalışmak isteyenleri de cezbeden bir ülke. Yaşam kalitesinin yüksek olması nedeniyle pek çok insan bugünlerde İngiltere’ye tanışmak ve orda çalışmaya başlamak istiyor. Bu nedenle sizler için İngiltere asgari ücret 2023 verilerini topladık.

Asgari ücret fiyatları bir bir açıklanmışken, ülkeler arasında en çok İngiltere asgari ücret fiyatları araştırılıyor. Doğru bilgiye erişebilmeniz için geniş çaplı bir araştırma yaptık ve yazımızda topladık. Hazırsanız İngiltere’de maaşlara ve çalışmaya dair merak ettiklerinizi cevaplandıralım!

İngiltere’de Yaşam Masrafı Ne Kadar?

ingiltere'de asgari ücret
İngiltere’de asgari ücret 2023

Asgari ücretin yanı sıra İngiltere’de yaşam masrafları da oldukça merak edilen konulardan biri.  Sizler için İngiltere’de ki yaşam masraflarını tek tek liste haline getirdik. Yazımızın devamında İngiltere’de yapılan gider masraflarını görebilirsiniz.

İngiltere’de Ev Satın Alma ve Kiralama Ücretleri

İngiltere’ye yaşamak ya da çalışmak için gidiyorsanız, size uygun olan bir ev kiralamak ya da satın almak önemli. Evlerin fiyatları genellikle oda sayısına ve konumuna göre değişim gösteriyor. Ancak İngiltere asgari ücret ortalaması göz önünde bulundurulduğunda kira ödemeleri çok fahiş kalmıyor.

İngiltere ev kiralama ve satın alma fiyat listesi şu şekildedir;

Merkezde tek odalı bir daire kirası900 £
Merkez harici tek odalı bir ev kirası750 £
Merkezde 3 odalı bir daire kirası1.550 £
Merkez harici 3 odalı bir ev kirası1.200 £
İlçelerde metre kare başına bir daire satış fiyat3.200 £
Merkezde metre kare başına bir daire satış fiyatı4.300 £
İngiltere kira fiyatları / satın alma ücretleri

İngiltere Market Fiyatları

İngiltere’de market fiyatları, çoğu Avrupa ülkesine göre standart fiyatlandırmadadır. Sizlere örnek olması açısından, market alışverişlerinin olmazsa olmazı ürünlerin fiyatlarını listeledik. İngiltere market fiyatları şöyledir;

500 gram ekmek 1,05 £
1 litre süt1.00 £
1 kg pirinç 1,40 £
1 kg peynir5,90 £
12’li Yumurta2,30 £
1 kg tavuk5,70 £
1 kg elma1,93 £
1 kg domates2,00 £
1 kg patates1,00 £
1 kg soğan0,98 £
İngiltere Market Fiyatları

İlginizi çekebilir: Fransa’da Asgari Ücret

İngiltere Eğitim / Hizmet Giderleri

İngiltere Asgari Ücret
İngiltere Asgari Ücret ve Yaşam Koşulları

İngiltere’de bir diğer merak edilen gider fiyatları ise eğitim ve hizmet. Sizlere hazırlamış olduğumuz listedeki fiyatlar değişim gösterebilir. Ancak genel olarak ortalama fiyatlandırma bu fiyatlara yakındır. İngiltere eğitim masrafları ve hizmet giderleri şu şekildedir;

ADSL/ VDSL internet ücreti35 £
90 m’2 daire aylık doğalgaz, su ve elektrik gideri200 £
Sinema Bileti12 £
Spor Salonu üyeliği (Aylık)35 £
Kreş Ücreti (Aylık)1.115 £
Özel Okul Ücreti (Yıllık)15.485 £
İngiltere yaşam maliyeti

Öneri yazısı: İngiltere İş İlanları

İngiltere Restoran Fiyatları

İngiltere’ye gitmek isteyen herkesin bir hayalidir; güzel bir İngiltere restoranında yemek yemek. Peki İngiltere’de yemek yemek ne kadara mal olur? Fiyatlandırmalar genellikle hangi restoranda yediğinize ve kaç kişi olduğunuza göre değişim gösterir. Ancak İngiltere restoranlarındaki ücret örnekleri şöyledir;

Normal bir restoranda tek kişilik yemek15 £
İyi restoranda iki kişilik yemek55 £
Fast food7-15 £
Kahve3,50 £
1 Kutu Kola1,60 £
1 Şişe Su 330 ml1,15 £
Bira Fiyatı4,50 £
İngiltere restoran fiyatları

İngiltere Kıyafet Fiyatları

Bir diğer merak edilen husus ise kıyafet fiyatlarıdır. Hangi ürünü aldığınıza ve nereden aldığınıza göre fiyatlar değişim gösterir. Ancak çoğu Avrupa ülkesine göre kıyafet fiyatları oldukça uygundur. Ortalama bir marka/modele göre İngiltere’de kıyafet fiyatları şu şekildedir;

Deri Kundura Ayakkabı75 £
Normal Ayakkabı60 £
Kot Pantolon70 £
Spor Ayakkabı75 £
Yazlık Elbise35 £

İngiltere’de Çalışma Saatleri Nasıldır?

ingiltere'de asgari ücret 2023
İngiltere’de asgari ücret 2023

Birçok Avrupa ülkesi gibi İngiltere’de de ortalama bir çalışma saati sistemi uygulanmaktadır. Bu ortalama çalışma saatleri tabi ki de kurumdan kuruma göre değişim göstermektedir.

İngiltere’de çoğu kurumda günlük 8 saat, haftalık ise 40 saat olarak çalışma saatleri belirlenmiştir.

İngiltere’de Çalışma Şartları Koşulları Nasıl?

Her ülkede olduğu gibi İngiltere’de de belirli çalışma şartları bulunmaktadır. Bu şartlara kişilerin uyması beklenir. Aslında belirledikleri şartlar, neredeyse ülkenin her yerine gittiğinizde karşınıza çıkacak olan şartlardır.

İngiltere’de her zaman verimli çalışma ön plandadır. Çalışanların en verimli saatlerinde çalışmaları için destek olunur. Genellikle çalışma sitilleri tempoludur. Bu nedenle ilk etapta bu yoğun tempoya alışmanız zaman alabilir. Ancak alıştığınız zaman, günün olağan akışı gibi değerlendirirsiniz.

İngiltere’de çalışanların birçok sosyal hakkı bulunmaktadır. İşverenler çalışanların bu sosyal haklarını kesinlikle gasp edemez. Bu hususa oldukça dikkat edilir ve çalışanların hakları korunur.

İngiltere Asgari Ücret 2023 Ne Kadar?

ingiltere asgari ücret
İngiltere asgari ücret

İngiltere’nin hayat standartları birçok Avrupa ülkesine göre daha yüksektir. Bu nedenle İngiltere’de asgari ücret kapsamında çalışan kişilere ortalama bir maaş imkanı sunulur.

Ulusal Para Fonu kapsamında yapılmış ve açıklanmış olan verile göre İngiltere’de, paritelere göre kişi başına satın alma gücü 25. sırada yer almaktadır. Bu veriler, 2020 yılı itibari ile ele alınmış ve toplam değer 44,288 olarak hesaplanmıştır.

İngiltere asgari ücret 2023 yılında 10.42 Pound olmuştur.

İngiltere, brüt asgari ücretin en yüksek olduğu 7. ülkedir. Bu nedenle insanlar İngiltere’ye taşınıp çalışma planları yapmaktadır.

Öneri yazısı: Amerika Asgari Ücret

İngiltere Asgari Ücreti Neye Göre Belirleniyor?

İngiltere’de asgari ücret fiyatlandırmasını merak eden kişiler, bu fiyatlandırmanın neye göre yapıldığını da merak ediyor. İngiltere asgari ücreti diğer ülkelere nazaran tamamen farklı bir sistemle belirleniyor.

İngiltere’de yaşa göre asgari ücretlendirme değişim gösteriyor. Kişinin yaşı ilerledikçe aldığı asgari ücret de artıyor. Peki hangi yaş aralığına ne kadar maaş veriliyor?

İngiltere’de Yaş Aralığına Göre Asgari Ücret

İngiltere’de yaş aralığına göre alınan asgari ücretlerin değiştiğini söylemiştik. Yaş aralıkları içerisinde en fazla asgari ücret alanın 25 yaş ve üstü olduğunu söyleyebiliriz. Sizler için İngiltere’de yaş aralığına göre alınan ücretleri listeledik;

  • Stajyer ve çıraklar: 5.28 Pound
  • 18 yaşından küçük olanlar: 5.28 Pound
  • 18 ile 20 yaş arası: 7,49 Pound
  • 21 ile 22 yaş arası: 10,18 Pound
  • 25 yaş üstü olan işçiler: 10,42 Pound

İngiltere’de Meslek Gruplarına Göre Aylık Maaşlar Ne Kadar?

İngiltere asgari ücret listesine göz attık. Peki, İngiltere’de meslek grupları ne kadar kazanıyor?

Her ülkede olduğu gibi meslek grupları arasında belirli bir gelir farkı vardır. İngiltere asgari ücretlerine ek olarak bazı mesleklerin aylık kazançlarını da sizler için yazımıza ekledik. İşte İngiltere’de farklı mesleklerin yıllık ortalama kazançları;

  • Yöneticiler: 90.000 £-140.000 £
  • Avukatlar: 57.000 £-80.000 £
  • Diş hekimi: 70.000 £
  • Mühendis: 48.000 £
  • Eczacı: 40.000 £
  • Hemşire: 30.000 £
  • İş analisti: 46.000 £
  • Grafik tasarımcı: 28.000 £
  • İnşaat mühendisi: 45.000 £
  • Finans analisti: 37.000 £
  • Diyetisyen: 32.000 £
  • Halkla ilişkiler uzmanı: 37.000 £

İngiltere’de çalışanlar yılda ortalama 30.000 Pound ayda ise ortalama 2.000 Pound gelir elde etmektedir.

Editörün önerisi: Almanya’da Mühendis Maaşları

İngiltere’ye yerleşmek ve iş bulmak için de İngiltere’nin en büyük iş bulma sitelerinden CV Library ve İndeed‘e göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İngiltere’de yaşamak için aylık ne kadar para lazım?

Dört kişilik bir aile olduğunuzu varsayarsak İngiltere’deki bir aylık yaşam masrafınız ortalama 70.000 Türk Lirası’dır.

İngiltere’de hayat pahalı mı?

İngiltere’de hayat pahalılığı yaşadığınız bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Büyük bir şehirde şehrin merkezinde yaşıyorsanız, aylık gideriniz kırsalda yaşayan insanlardan daha fazla olacaktır.

İngiltere’de çalışmak için ne gerekli?

Türk vatandaşlarının İngiltere’de çalışabilmesi için öncelikle İngiltere çalışma vizesi alması gerekmektedir. Bu vize. Tier-1, Tier-2, Tier-5 ve ev hizmetleri olarak 4’e ayrılmıştır.

-->