Fransa Sokak Lezzetleri ile Aşıklar Şehrinden Nefis Kokular!

Fransa’ya seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Yoksa Fransa’da üniversite okumak hayaliniz mi var? Tüm gezilecek yerleri araştırdınız ve sırada Fransa’da ne yenir diye düşünmeye başladıysanız doğru adrestesiniz!

Bu yazımızda sizleri lezzetli bir yolculuğa çıkarıyoruz. Fransa’nın meşhur yemekleri, Fransa sokak lezzetleri, Fransa’nın geleneksel yiyecekleri ve aşıklar şehri Paris sokak lezzetleri nelerdir gibi sorularınızı yanıtsız bırakmayacak bu lezzetli yazımıza vakit kaybetmeden geçelim!

En Klasik 5 Fransız Sokak Lezzetleri!

Son yıllara baktığımızda sokak lezzetlerine yönelim bir hayli arttı. Neredeyse herkes seyahat ettiği herhangi bir şehirde veya ülkede önce gezilecek yerleri, sonrasında ise sokak lezzetlerini araştırmaya ve denemeye başladı.

Biz de sizler yorulmayın, seyahatinizin tadını doyasıya çıkarın diye Fransa sokak lezzetleri konusunda sizler için lezzet dolu bir yazı hazırladık. Özellikle üniversite okumak için Fransa’yı seçtiyseniz bu yazıyla karşılaştığınız için kendinizi şanslı sayabilirsiniz! Bakalım en klasik Fransa sokak lezzetleri nelermiş…

Jambon Beurre

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'da ne yenir

Jambon Beurre, Fransa sokak lezzetleri arasındaki en basit atıştırmalıklardan birisidir. Bir bagetin içerisine jambon ve tereyağı koyularak yapılan bir atıştırmalıktır. Bu atıştırmalığın 2013 yılında Fransa’da bir milyondan fazla satıldığı ve en popüler sokak lezzeti haline geldiği bilinmektedir.

Fransız Krep

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'da ne yenir

Fransız krep, Fransa’nın her yerinde bulabileceğiniz bir sokak lezzetidir. Bizler krepleri genel olarak tuzlu yapıyoruz, fakat Fransızlar tatlı olarak yapmayı tercih ediyorlar. Eğer tatlıysa aranız iyiyse ve Fransa’ya yolunuz düştüyse oradaki kreplerden tatmadan dönmeyin derim! Fransa sokak lezzetleri arasında en basit görünen ama en nefis ürünlerden biridir!

Parmesan Truffle Kızartması

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Patates kızartması ve trüf nasıl da güzel bir çift öyle! Sadece patates kızartması yemekten artık çok sıkıldım, bana yeni tatlar gerek diyorsanız Fransa sokak lezzetlerini tadarken patates kızartmasını bir de böyle deneyin!

Merguez

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Marguez veya diğer adıyla Merguez, baharatlı kuzu etinden yapılmış bir sosistir. Aslında Fas’a ait bir sosis olmasına rağmen Fransa’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri haline gelmiştir. Genellikle bir sandviç veya ekmeğin arasına konularak servis edilmektedir. Fransa sokak lezzetlerinin arasında tuzlu bir seçenek!

Pain au Chocolat

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın geleneksel yemekleri

Pain au Chocolat, çikolatalı ekmek anlamına gelen Fransa mutfağına ait bir tatlıdır. İnce tabakalı mayalı hamur içerisine çikolata parçaları eklenmesi ile hazırlanan bir yiyecektir. Fransa sokak lezzetleri deyince akla gelen ilk seçeneklerden biridir!

Fransa’nın Neyi Meşhur? Fransa’nın En Meşhur 5 Yemeği!

Fransız mutfağı hem lezzetli hem de ilginç yemekleri ile oldukça dikkat çekiyor. Başlangıçtan tatlıya kadar oldukça geniş bir yemek yelpazesi bulunuyor.

Fransa denildiğinde aklımıza sadece kruvasan veya makaron geliyor. Fakat Fransız mutfağı sadece bunlardan ibaret değil. Fransa’nın neyi meşhur diye merak ediyorsanız hadi gelin birbirinden lezzetli bu 5 yemeğe bir bakalım.

Confit de Canard

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın geleneksel yemekleri

Confit de Canard, Fransa’nın Gaskonya isimli bölgesine ait olan bir yemektir. Bu yemek ördek etinden yapılmaktadır. Yemeğin doğru bir şekilde hazırlanması için ördek etinin kendi yağında yavaş yavaş kızartılmış olması gerekmektedir. Ördek eti kendi yağında yavaş yavaş kızartılırken bir yandan da karabiber, tuz, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve arpacık soğanı ile baharatlandırılmaktadır.

Soupe à l’oignon

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın geleneksel yemekleri

Soupe à l’oignon, bir diğer adıyla Fransız usulü soğan çorbası, soğan ve et suyu kullanılarak yapılmaktadır. Üzerine genel olarak kruton veya peynir ile kaplanmış büyük bir ekmek koyarak servise hazır hale getirilmektedir.

Ratatouille

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın geleneksel yemekleri

Ratatouille, Fransız mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Soğan, domates, kabak, havuç, patlıcan, biber, biberiye, kekik, karabiber, fesleğen ve zeytinyağının eklenmesi ile meydana gelen bir yemektir. Kısaca sebze yemeğidir diyebiliriz. Yemek resmen şifa kaynağı!

Boeuf Bourguignon

Fransa sokak lezzetleri

Boeuf Bourguignon, Fransa’nın ünlü et yemeklerinden biridir. Bu yemek, etin kırmızı şarap ve et suyu ile kısık ateşte pişirilmesi ile yapılmaktadır. Etin içerisine mantar, soğan ve sarımsak gibi hoş tat verecek malzemeler de eklenmektedir.

Sole Meunière

Fransa sokak lezzetleri - Paris Yemekleri

Sole Meunière, balıktan yapılan bir yemektir. Yapılışı oldukça basittir ve Fransız mutfağının baş tacıdır diyebiliriz. Öncelikle un ve tereyağı kahverengileşinceye kadar kavrulur ve bu sos daha sonrasında balığın üzerine dökülerek servis edilir. Yanına limon ve maydanoz da koyulmaktadır.

Fransa sokak lezzetlerini öğrenci olarak deneyimlemek ister misiniz? Hemen “Fransa’da Üniversite Okumak” yazımızdan detayları öğrenin.

Fransa’nın Geleneksel Yemekleri Nelerdir? Fransa’nın Geleneksel 5 Yemeği!

Fransa sokak lezzetleri ile ilgili pek çok şey öğrendik! Konu yemek olunca okumaktan da yazmaktan da sıkılmıyor insan… Ne yalan söyleyeyim yazdıkça karnım acıkmaya başladı. Sizlerin de okurken muhtemelen ağzınızın suyu akacak ve bir an önce şu Fransa’ya gidip yesem diyeceksiniz.

Biz Türkler geleneklerine oldukça bağlı bir milletiz, özellikle de geleneksel yemeklere… Farklı bir yere gittiğimizde en çok merak ettiğimiz şeylerden biri de o yörenin geleneksel yemekleri oluyor. Her ülkenin olduğu gibi Fransa’nın da birbirinden güzel geleneksel yemeği bulunuyor. İşte Fransa’nın geleneksel yemekleri sizinle!

Fransa’da gezmek için hangi şehri seçmelisiniz? Hemen Fransa’nın Tarihi Yerleri yazımıza göz atın, Fransa sokak lezzetlerini en güzel yerlerde tadın!

Bouillabaisse

Fransa sokak lezzetleri - Paris'in Ünlü Yemekleri

Bouillabaisse, Fransa’nın Marsilya isimli bir kentinden ortaya çıkan Provençal balık güvecidir. Bu yemeğin içerisinde fener balığı, çipura, kırmızı akrep balığı, kırlangıç, yabani ot, kefal, yılan balığı, mezgit ve deniz tavuğu gibi Akdeniz balıklarını içermektedir. Fakat asıl lezzetini veren içerisin konulan baharatlardır. Bu baharatlar şunlardır: Portakal kabuğu rendesi, çiçekli safran ve rezene.

Escargots

Fransa sokak lezzetleri - Paris Yemekleri

Escargots aslında pişmiş salyangozdur. Genellikle başlangıç olarak servis edilen bir yemektir ve Fransızlar tarafından oldukça fazla sevilmektedir. Yemek servise sunulmadan önce güzelce salyangozlar temizlenir, kabuklarından çıkarılır ve sarımsaklı tereyağı, şarap veya tavuk suyu ile servis edilir. Fransa sokak lezzetleri arasında değil ancak bir akşam yemeği için enteresan bir seçenek değil mi?

Cassoulet

Fransa sokak lezzetleri - Paris Yemekleri

Cassoulet, güney Fransa’ya ait bir yemektir. Bu yemeğin içerisinde et, domuz derisi ve beyaz fasulye bulunmaktadır. Güveçte pişirilmektedir. Cassoulet yemeği adını geleneksel yuvarlak, derin ve yanları eğimli olan güveçten almaktadır. Size de tanıdık gelmedi mi?

Oeufs en Meurette

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Oeufs en meurette, haşlanmış yumurta, meurette sosu ve bourguignon sosu ile servise sunulan bir yemektir. Bu yemek Burgonya mutfağından gelmektedir.

Karamelize Elmalı Fransız Tostu

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Karamelize elmalı Fransız tostu, tatlı bir sabaha başlamanız için tercih edilebileceğiniz en güzel seçeneklerden birisidir. Tostun alışık olduğumuz o tadından çıkıp başka lezzetler diyarına yolculuğa çıkmak istiyorsan hiç durma, mutlaka dene! Fransa sokak lezzetleri dışında kalıyor olması biraz ilginç… Sokakta da satılabilir bir ürün gibi görünüyor!

Paris’te Ne Yenir? Paris’in Ünlü Yemekleri Nelerdir?

Ah… Neden ah çektiğimi anlamışsınızdır. Rüyalar ve aşıklar şehri Paris! Bugün senin yörenin mutfağına geliyoruz. Bekle bizi!

Eğer şu an Paris’in o güzel sokaklarını adımlıyor ve ”Paris’in ünlü yemekleri acaba nelerdir? Paris’te ne yenir?” diye düşünceler kafanızı meşgul ediyorsa bir saniye durun, nefes alıp verin ve bu yazımızı okumaya devam edin. Zira bu lezzetler karşısında nefes alıp vermeyi unutabilirsiniz, benden söylemesi!

Fransa’da asgari ücret ne kadar, merak ediyor musunuz? Hemen Fransa Asgari Ücret yazımızı okuyun!

Kruvasan

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Paris’te en tatlı sabahlar bir kruvasan bir de ona eşlik eden bir fincan kahve ile başlar. Sabahın erken saatlerinde sokakta yürürken bir anda burnunuza kruvasanın o güzel kokusu dolabilir. Kruvasanların o sıcak tereyağı kokusu ile başınız dönebilir dikkat edin! Fransa sokak lezzetleri içinde yer almasa da tüm dünya kruvasanı bilir… Ancak yerinde denemesi bir başka!

Steak Frites

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Steak Frites, biftek ve patates kızartmasından oluşan bir yemektir. Görüntüsü insanın iştahını açan cinsten gerçekten de! Paris’in ünlü yemeklerinden biri olan Steak Frites‘i et seviyorsanız denemeden geçmeyin!

Macaron

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'nın en meşhur yemeği

Macaron, Paris’te olduğu kadar Türkiye’de de oldukça meşhur tatlı atıştırmalıklardan birisidir. Her biri birbirinden tatlı bu macaronlar önce gözünüze, sonra midenize hitap eder. Rengarenk görünümüyle Fransa sokak lezzetleri veya Paris’in ünlü yiyecekleri dediğimde aklınıza ilk macaron gelmiyor mu?

İstiridye

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'da ne yenir

Fransızlar deniz mahsullerine oldukça düşkün olmalarıyla bilinir. İstiridye de yüksek afrodizyak gücünün de vermiş olduğu o ilginçlikle Fransızlar arasında beğenilerek tüketilen bir yiyecektir. Aman dikkat, istiridye canlı canlı yeniyor! Bu bilgiyi aklınızdan çıkarmayın!

Creme Brulée

Fransa sokak lezzetleri - Fransa'da ne yenir

Creme Brulée, Fransızlara özgü olan bir tatlıdır. Şeker, krema, vanilya, yumurta sarısı ve süt ile yapılan oldukça kolay bir tatlıdır. Servis edileceği zaman da tatlının üzerine karamel haline getirilmiş olan şeker eklenmektedir.

Evet, böylelikle lezzetli ve oldukça iştah açıcı bir yazının daha sonuna geldik. Umarım Fransa’ya yolunuz düşer ve birbirinden harika bu lezzetleri tatma şansını yakalarsınız.

Pasaport başvuru sonucunuzu e-Devlet’in ilgili bölümünden öğrenebilirsiniz!

Fransızlar nasıl giyiniyor? Fransa sokaklarını deneyimlemek istiyorsanız “Fransa’nın Yöresel Kıyafetleri” nasıl, hemen öğrenin!

Fransa ilginizi çektiyse ve daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Yurt Dışı Eğitim kategorisindeki yazılarımızı okuyabilirsiniz!

-->