İngilizce Öğretmeni Maaşı 2024: Ocak Zamları! İşte Yeni Ücretler

Günümüzde İngilizce öğretmenlerine olan rağbet oldukça arttı! Çünkü İngilizce bilmek hayatın hemen her noktasında zorunlu hale geldi. Bu noktada İngilizce öğretmenlerine muhteşem iş kapıları açılmaya devam ediyor! Bu iş imkanları ne kadar para sağlıyor? İngilizce Öğretmeni Maaşı ne kadar? Açıkladık!

Devlette İngilizce öğretmeni olmak ile Özelde İngilizce öğretmeni olmak arasında ne fark var? İngilizce Öğretmeni maaş bilgisi hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için araştırdık! Hemen detaylara geçelim. İşte İngilizce öğretmenliği maaşları…

İngilizce Öğretmeni Maaşı 2024: Ne Kadar Oldu?

ingilizce öğretmeni maaşı
İngilizce Öğretmeni Maaşı

İngilizce öğretmenleri, öğrettiği bilgilerle birçok öğrencinin önünü açıyor. Bu denli önemli bir meslek olan İngilizce öğretmenliğinin maaş bilgisi de haliyle merak ediliyor. Devlet, özel sektör ya da dershanelerin bulunduğu ile ve konumlarına göre her branştan öğretmenin aldığı maaş miktarı değişiyor.

Çalıştığı kuruma göre İngilizce öğretmeni maaşı bilgilerini sizler için araştırdık. İngilizce öğretmeni maaşlarının ne kadar olduğu sorusunun cevabı için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

İngilizce öğretmeni maaşı 2024 yılında sektör ve kadrolara göre aşağıdaki gibidir:

SektörMaaş
İngilizce Öğretmeni Maaşları Dershane17.002 TL – 25.000 TL
İngilizce Öğretmeni Maaşı Özel Okul18.500 TL – 27.500 TL
İngilizce Öğretmeni Maaşı Devlet34.000 TL – 37.500 TL
İngilizce öğretmeni Maaşları 2024

Yurt dışında yabancı dilinizi geliştirmeye ne dersiniz? Öyleyse hemen “Almanya Dil Okulu” yazımızı incelemelisiniz!

Lise İngilizce Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Lise dönemi öğrencilerin meslek seçiminde hayati önem taşıyor. Dolayısıyla bu aşamada öğretmenlerin üstüne büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu noktada karar verme aşamasında olan öğrencinin dil öğrenimi, gelecek planlarına yön verebilir. Dil puanıyla öğrenci alan üniversite bölümlerine gitmeyi düşünmüyorsa bile İngilizce bilmek hayatın her alanında çok önemli!

İşe alım süreçlerinde öncelikli olarak kişinin bildiği dillere bakılıyor. Dolayısıyla oldukça önemli bir iş yapan İngilizce öğretmenleri, özellikle lise öğrencilerinin hayatının geri kalanında büyük rol oynuyor. İngilizce Öğretmeni Maaşı lise için büyük bir fark gözlenmiyor. Peki, lise İngilizce öğretmeni maaşları ne kadar? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Lise İngilizce öğretmeni maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

SektörMaaş
Özel Lise İngilizce Öğretmeni Maaş17.002 TL – 27.500 TL
Devlette Lise İngilizce Öğretmeni Maaşı34.500 TL – 38.000 TL
Lisede Ücretli İngilizce Öğretmeni Maaşları17.002 TL – 20.000 TL
İngilizce Öğretmenliği Maaşı Lise
  • Özellikle devlet öğretmenlerinin maaş bilgisi genelde aynı olduğu için ek ders hariç 8/1 yıl yeni başlayan İngilizce öğretmeni maaşı 34.500 TL’dir.

Ortaokul İngilizce Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Küçük yaştaki bireyler, öğrenmeye daha açık bir pozisyonda olduğu için algıları da bir o kadar açık durumdadır. Dolayısıyla bu yaş kitlesine hitap eden öğretmen, işinin ehli ve son derece programlı bir eğitim sürecini yönetmelidir. Bu noktada ortaokul İngilizce öğretmenini ele alalım.

Ortaokul İngilizce öğretmenleri, çalıştığı alandaki bireylere özel performans sergilemeli. Bu vesileyle bireyler, dil öğrenimini eğlenceli bulup daha da üstüne gidecektir. Peki, ortaokul İngilizce öğretmeni maaşı ne kadar? Hep birlikte öğrenelim.

Ortaokul İngilizce öğretmeni maaşı 2024 yılında şu şekildedir:

  • Devlet okulunda faaliyet gösteren bir ortaokul İngilizce öğretmeninin maaşı, ortalama olarak 34.000 TL – 37.500 TL arasındadır.
  • Özel okullarda ortaokul İngilizce öğretmeni maaşı 17.002 TL – 27.500 TL civarında maaş alır. Bu ücret, ek ders ya da kurs ücreti haricindedir. Bu olanaklar vesilesiyle birçok İngilizce öğretmeni, maaşını ikiye katlayabilir!

Önerilen içerik: Tarih Öğretmenliği Maaşı

Özel Okul İngilizce Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Özel Okul İngilizce Öğretmen Maaşları

Alan dersleri, öğrenciler adına büyük önem taşıyor. Dolayısıyla belli bir branşa hizmet eden öğretmenler, diğer dersler adına daha yüksek bir meblağda maaş alıyor. Özellikle İngilizce öğretmenleri, maaş aralığı en yüksek olan öğretmenlikler arasında! Peki, özel okul İngilizce öğretmen maaşları ne kadar? Hep birlikte öğrenelim.

Özel okulda görev yapan İngilizce öğretmeni maaşları, ortalama olarak 17.002 TL – 27.500 TL arasındadır. Bu maaş bilgisi, hangi kademe öğrencilere ders verildiği, okulun konumu ya da öğretmenin çalışma şartlarına göre değişkenlik gösterir. Göreve başlangıç yılında özel okullar genelde asgari ücret teklif etmektedir.

Bu noktada birçok özel kurum tecrübeye bakarak işe alım yapıyor. Dolayısıyla alana yönelik birikime sahip olan ve tecrübeli bir öğretmene her zaman öncelik tanınır.

Devlette İngilizce Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Devlet okullarında görev yapan öğretmenler, başlangıç yılında özel okuldaki öğretmenlere göre daha fazla maaş alır. Bu noktada birçok kişi, devlette İngilizce öğretmeni maaşı ne kadar? Sorusunun cevabını merak ediyor. Dilerseniz hep birlikte bu soruya cevap verelim.

  • Devlette görev yapan İngilizce öğretmeninin maaşı: 34.000 TL – 37.500 TL arasındadır.

Başlangıç yılından itibaren öğretmenin kıdemi arttıkça maaşı da artacaktır. Aynı zamanda hafta sonu kursları ve ek dersler ile maaş bilgisi oldukça yükseliyor.

Ayrıca okullarda çeşitli müsamereler düzenleyen öğretmenlere ek ücret veriliyor. İngilizce tiyatro gösterisi veya çeşitli yarışmalar düzenlemek sizce de kulağa oldukça eğlenceli gelmiyor mu?

İlginizi çekebilir: Sınıf Öğretmenliği Maaşları

İngilizce Öğretmen Maaşı Ek Ders Dahil Ne Kadar?

İngilizce öğretmen maaşı ek ders dahil

İngilizce öğretmen maaşı ek ders dahil edildiğinde oldukça artış gösteriyor. Öğretmenlerin haftalık vermek zorunda olduğu belli bir ders saati vardır. Buna “zorunlu ders saati” denir. Zorunlu derse ek saatlerin hepsi tıpkı ek mesai kavramında olduğu gibi ek ücret olarak öğretmenin maaşına eklenir.

  • İngilizce Öğretmeni zorunlu dersi 12 saat olarak belirlenmiştir.
  • 8/1 İngilizce Öğretmen Maaşı Ek Ders Dahil: 35.000 TL – 38.000 TL
  • 1/4 Kıdemli İngilizce Öğretmeni Maaşı Ek Ders Dahil: 38.000 TL – 40.000 TL

İngilizce Öğretmenliği Taban Puanları Nelerdir?

İngilizce öğretmenliği, birçok öğrencinin hayalini kurduğu mesleklerden biri. Dolayısıyla meslek arayışında olan pek çok öğrenci İngilizce öğretmenliği taban puanlarını merak ediyor. O halde gelin, hep birlikte aşağıdaki tablodan İngilizce öğretmenliği taban puanlarını inceleyelim.

Boğaziçi Üniversitesi454 Taban Puan
Orta Doğu Teknik Üniversitesi444 Taban Puan
Marmara Üniversitesi426 Taban Puan
Yıldız Teknik Üniversitesi423 Taban Puan
İstanbul Üniversitesi417 Taban Puan
Gazi Üniversitesi413 Taban Puan
Anadolu Üniversitesi412 Taban Puan

Yabancı dil öğrenmeye yeteneğiniz mi var? Harika! Öyleyse tercih yapmadan önce kesinlikle “Dil Bölümü Meslekleri ve Maaşları” yazımızı incelemeniz gerekiyor!

Bölümlerin taban puanlarını takip edebileceğiniz en güvenilir site YÖK Atlas resmi web sayfasıdır. Takipte kalmayı unutmayın!

Nasıl İngilizce Öğretmeni Olunur?

İngilizce öğretmeni olmak isteyen ya da nasıl İngilizce öğretmeni olunduğunu merak edenlerin aklında soru işareti kalmayacak. Gelin hep birlikte nasıl İngilizce öğretmeni olunur sorusuna genel bir cevap verelim:

  • Yükseköğretim Kurumlarının hazırlamış olduğu TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) ve AYT (Alan Yeterlilik Sınavı)’den geçerli olan baraj puanının alınması gerekir.
  • Alınan puan dahilinde İngilizce öğretmenliği olan üniversitelere başvurulması gerekir.
  • Başvuru aşamasından sonra kazanılan üniversitenin bitirilmesi gerekir.
  • Devlette İngilizce öğretmeni olmak istiyorsanız KPSS için ciddi bir hazırlık süreciniz olmalı!
  • Özelde İngilizce öğretmeni olmak istiyorsanız üniversite yıllarınızda mutlaka özel dersler verin! Unutmayın, tecrübe her şeydir!
  • Mezun olduktan sonra tecrübe kazanmak için ilgili yerlerde İngilizce öğretmeni olarak faaliyet gösterebilirsiniz!

İlginizi çekebilir: Matematik Öğretmeni Maaşları

İngilizce Öğretmenliği İş Olanakları Nelerdir?

İngilizce öğretmeni olmak yolunda pek çok bilgiyi sizler için derledik. Son olarak İngilizce öğretmeni iş olanakları nelerdir, bunlara göz atalım. İngilizce öğretmenliği lisans programından mezun olan bir kişi:

  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında ve özel okullarda İngilizce öğretmeni olarak faaliyet gösterebilir.
  • Çeşitli üniversitelerin hazırlık programlarında öğretim görevlisi olarak görev alabilir.
  • Birbirinden farklı dil kurslarında öğretmenlik yapabilir.
  • Öğretmenlik dışında editörlük yapabilir.
  • Ek iş niteliğinde yarı zamanlı tercüman olabilir.
  • Şirketlerin dış ticaret departmanlarında faaliyet gösterebilir.
  • Gazetelerin dış haberler bölümlerinin ilgili alanlarında görev alabilir.

Avusturalya’da muhteşem dil okulları olduğunu biliyor muydunuz? Hemen “Avustralya Dil Okulu” yazımıza tıklayarak bilgi alın!

Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce öğretmeni maaşı ile ilgili sıkça sorulan sorular şu şekildedir:

Özel okullarda İngilizce öğretmeni maaşları ne kadar?

Özel okullarda çalışan bir İngilizce öğretmeni, ortalama olarak 18.500 TL – 27.500 TL arasında maaş almaktadır. Bazı durumlarda yeni mezun öğretmenlerin 17.002 TL olan asgari ücreti alması da söz konusu olabilmektedir.

İngilizce öğretmenleri devlette ne kadar kazanıyor?

Devlet okullarında çalışan İngilizce öğretmenleri, en düşük 34.000 TL maaş almaktadır. Bu rakam, 4/1 kıdem ve dereceye göre ortalama olarak 38.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ek dersler ile birlikte İngilizce öğretmenleri 40.000 TL’ye kadar kazanabiliyor.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir