Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı 2024: Zamlı Yeni Maaşlar…

Beden Eğitimi tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde zorunlu ders olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle devlette beden eğitimi öğretmeni maaşı da merak konusu haline geliyor. Sahi, Beden Eğitimi Öğretmeni ne kadar maaş alır?

Beden eğitimi öğretmeni nasıl olunur? Bu yazımızda aklınızdaki bütün soru işaretlerini sileceğiz! O halde gelin, hep birlikte beden eğitimi öğretmenlerinin çalışma şartlarını ve nasıl beden eğitimi öğretmeni olacağınızı öğrenelim!

NOT: Beden eğitimi öğretmenlerinin maaşı Ocak 2024 zamlarına göre yeniden düzenlenmiştir.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır?

beden eğitimi öğretmeni maaşı
Beden eğitimi öğretmeni maaşları

Beden eğitimi öğretmenliği, son zamanların en popüler mesleklerinden biri. Özellikle lisanslı sporcular Besyo Bölümleri içinde en çok Beden Eğitimi öğretmenliğini tercih ediyor.

Haliyle beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar sorusu da merak konusu oluyor. Hadi gelin, hep birlikte öğrenelim! Beden eğitimi öğretmeni maaşları; kıdem, aile yardımı, çocuk yardımı ve göre değişiklik gösterir.

Beden eğitimi öğretmeni maaşı 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

En Düşük & En Yüksek – SektörMaaş
Devlette En Düşük Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı34.000 TL
Devlette En Yüksek Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları37.500 TL
Özel Okulda En Düşük Beden Eğitimi Öğretmeni Maaş17.002 TL
Özel Okulda En Yüksek Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları30.000 TL
beden eğitimi öğretmeni maaş bilgisi
  • Devlette göreve yeni başlayan Beden Eğitimi Öğretmeni 34.000 TL civarından maaş alır. Evli olduğu takdirde mevcut maaşa 750 TL – 1.000 TL aile yardımı eklenir.

Bunların dışında kadrolu olarak devlet okullarında faaliyet gösteren beden eğitimi öğretmenleri, daha yüksek maaş alır. Detayların devamı için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Besyo mezunlarının maaşlarını merak ediyor musunuz? Hemen “Besyo Maaşları” yazımızdan öğrenebilirsiniz!

Özel Okul Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Özel sektörde faaliyet gösteren branş öğretmenleri, devlette çalışan öğretmenlere nazaran daha az maaş alır.

Özel okul beden eğitimi öğretmeni maaşları 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • Özel okul beden eğitimi öğretmeni maaşı başlangıç için 17.002 TL’dir.
  • Daha sonra mesleki deneyim arttıkça bu maaşlar 30.000 TL’leri görebiliyor.

Bu maaş, ek ders ve aile yardımı esasında farklılık gösterebilir. Aynı zamanda kişinin edindiği tecrübe de bu noktada birçok işverenin dikkatini çeker. Dolayısıyla eğitim öğretim süresi boyunca edindiğiniz başarıları gözler önüne sermeniz, size avantaj sağlayacaktır.

Sözleşmeli Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı ne Kadar?

Beden eğitimi öğretmenleri, çalıştığı alana yönelik birçok farklı kolda faaliyet gösterebilir. Dolayısıyla iş imkanları bu kadar zengin olan bu mesleği edinmek isteyen yüzlerce insan var.

Bu alana yönelik araştırma yapan kişiler, sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar sorusunun cevabını da merak ediyor. O zaman gelin, hep birlikte öğrenelim.

Sözleşmeli beden eğitimi öğretmen maaşları şu şekildedir:

  • Sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni maaşı ortalama olarak 17.002 TL – 20.000 TL arasındadır.
  • Sözleşmeli öğretmenler girdiği ders başına ücret alırlar.
  • Dolayısıyla sözleşmeli beden eğitimi öğretmenlerinin maaş aralığı oldukça geniştir.

Lise Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Gelişim çağındaki çocuklar için spor, son derece önemli bir yer kaplıyor. Zihin açıklığı ve zinde olmak, özellikle bu yaş kitlesinde üzerinde durulması gereken bir nokta. Bu nedenle konuyu detaylarıyla paylaşmak önemlidir.

u aşamada devreye beden eğitimi öğretmenleri giriyor. Bilakis lise beden eğitimi öğretmenleri, öğrencilere yönelik takım kurma, müsabakalar düzenleme gibi spor faaliyetlerini düzenler. O halde gelin hep birlikte lise beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar? İnceleyelim.

Lise beden öğretmeni maaşları şu şekildedir:

SektörMaaş
Özel Sektör Lise Beden Eğitimi Öğretmeni Maaş17.002 TL – 30.000 TL
Devlette Lise Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları34.000 TL – 37.500 TL
Sözleşmeli Lise Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı17.002 TL – 20.000 TL
Devlette beden eğitimi öğretmeni maaş

Beden Eğitimi Öğretmeni Ne İş Yapar?

beden eğitimi öğretmeni maaşı
Beden eğitimi öğretmeni maaşı

Beden eğitimi öğretmenliği konusunda araştırma yapan kişiler, beden eğitimi öğretmeni ne iş yapar sorusunu da araştırıyor. Beden eğitimi öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki çeşitli eğitim kurumlarında faaliyet gösterir.

Aynı zamanda MEB’e bağlı ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi eğitim kurumlarında, daha önce belirlenmiş olan müfredata uygun olarak beden eğitimi derslerine girer.

Bununla birlikte beden eğitimi öğretmenleri, öğrencilerin gelişim dönemlerinde aktif rol oynar. Bireylerin sağlıklı ve sportif yaşamın faydaları konusunda bilinçlendirip harekete geçirmeyi hedefler. Öğrencilerine veya dilerse okul dışında anlaştığı danışanlarına birebir spor danışmanlığı yapar.

Öneri içerik: Müzik Öğretmeni Maaşı

Devlette Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur?

Beden eğitimi öğretmeni olarak faaliyet göstermek isteyen ya da bu alana yönelik bilgilenmeyi hedefleyen bireyler, devlette beden eğitimi öğretmeni nasıl olunur sorusunun cevabını merak ediyor! Devlette beden eğitimi öğretmeni olmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

  • Beden eğitimi öğretmeni olarak faaliyet gösterebilmek için öncelikli olarak alanla ilgili lisans mezunu olunması gerekmekte. Aynı zamanda bireyin, beden eğitimi öğretmenliği bölümleri bulunan yükseköğretim kurumlarından mezun olunması gerekiyor.
  • Beden eğitimi öğretmenliği eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra bireyin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alabilmesi adına KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’ye girilmelidir.
  • KPSS’den 77 ve üzeri puan alan adaylar, beden eğitimi öğretmeni adayı olmaya hak kazanıyor. Beden eğitimi öğretmeni olarak mesleğin icra edilebilmesi adına MEB tarafından her sene yapılan öğretmen atamalarında bireyin kendisine atama gelmesini beklemeli.
  • Türkiye genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarından herhangi birisine atama gerçekleştiriliyor.
  • Atamanın gerçekleştirilmesiyle beraber ilgili olan eğitim öğretim dönemi başlangıcından önce görevine devamlı olarak başlamalıdır. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim döneminde verilecek olan beden eğitimi dersleri adına ilgili olan her türlü hazırlıklar önceden tamamlamış olur.

İlginizi çekebilir: Türkçe Öğretmenliği Maaşları

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Mezunu Kişiler Ne İş Yapar?

beden eğitimi öğretmeni maaşı
Beden eğitimi öğretmeni maaşı

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü tercih etmeyi düşünen kişiler, son derece ince bir araştırma yapıyor. Bu araştırmalar dahilinde kendileri adına en uygun tercihi yapıyor. Peki, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü mezunu ne iş yapar? Gelin, hep birlikte öğrenelim.

Beden eğitimi ve öğretmenliği bölümü tamamen, öğrencilerin eğitim öğretim süresi boyunca kendilerini ne kadar geliştirdiklerine göre iş imkanları sunarak kişilere kariyer kapısını açmayı hedefler.

Bu noktada eğitim boyunca farklı belge ve sertifikalarla başarısını taçlandıran, iyi bir not ortalamasıyla mezun olan kişiler ön planda olacaktır. Bununla birlikte işsiz kalma ihtimalinin neredeyse bulunmadığı bu bölümde, devlet okullarında ya da özel sektörde çalışmak oldukça avantajlıdır.

  • Görev yaptığı okulda spor faaliyetleri düzenler,
  • Futbol, voleybol, basketbol, tenis gibi pek çok spor dalında takımlar kurarak müsabakaları yönetir.
  • Spora yeteneği ve ilgisi olan öğrencileri tespit ederek onları eğitir. Profesyonel sporcu olmasında onlardan desteğini esirgemez.
  • Görev aldığı okuldaki spor aletlerinin kullanılabilir durumda olup olmadığının kontrolünü sağlar.

Hakemler ne kadar maaş alıyor? Hadi,Hakem Maaşları Ne Kadar” başlıklı yazımızdan HEMEN ÖĞRENİN!

Sıkça Sorulan Sorular

Beden eğitimi öğretmeni maaşı ile ilgili sıkça sorulan sorular şu şekildedir:

Beden eğitimi öğretmenleri kaç TL maaş alır?

Beden eğitimi öğretmenleri ortalama olarak 17.000 TL ile 37.500 TL arasında maaş almaktadır. Bu maaşlar kamu ve özel sektöre göre değişiklik gösterirken aynı zamanda personelin medeni durumu, çocuk sayısı, görev tazminatı, kıdem – derece gibi birçok farklı faktöre göre de belirlenir.

BESYO 2 yıllık mı 4 yıllık mı?

BESYO, üniversitelerde 4 yıllık bir bölüm olarak okutulmaktadır. Buna bağlı olarak mezunları da lisans derecesine sahip olurlar.

Beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar oldu?

Devlet okullarında görev alan beden eğitimi öğretmenleri, 34.000 TL – 37.500 TL arasında maaş almaktadır.

-->