Matematik Öğretmeni Maaşları 2024 – Zamlı Yeni Maaşlar

Matematik öğretmeni maaşları, Matematik öğretmenliği bölümü kadar merak edilen bir konu! Matematik öğretmenliği, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden bir tanesi.

Hâl böyle olunca Matematik bölümü ve Matematik Öğretmenliği mezunlarına birbirinden farklı iş kapıları aralanıyor! Üstelik oldukça rağbet gören bu mesleğin maaş aralığı da oldukça iyi. Peki, matematik öğretmeni maaşları ne kadar? Gelin, hep birlikte inceleyelim!

Matematik Öğretmeni Maaşları 2024

Matematik, hayatınızın her alanında var olan bir kavramdır. Bu denli önemli bir kavramı açıklığa kavuşturmak da matematik öğretmenlerine kalıyor. Bu sırada birbirinden farklı iş kollarında faaliyet gösterebilen matematik öğretmenleri, oldukça iyi bir maaş alıyor.

Matematik öğretmeni maaşları 2024 Ocak ayı verilerini ele alırsak bir matematik öğretmeni maaşları, ortalama olarak 19.500 TL – 38.000 TL civarındadır.

Bu sayı, kişinin özel ya da kadrolu olarak çalışmasına göre farklılık gösterebilir. Bunun beraberinde birçok matematik öğretmeni, verdikleri özel dersler vesilesiyle kazançlarını ikiye katlıyor!

Bilâkis her alanda var olan matematik, birçok öğrencinin öğrenmesi gereken bir alan. Dolayısıyla bu rağbeti karşılayacak öğretmen ihtiyacına istinaden matematik öğretmenleri, oldukça önemli bir konumda.

Matematik öğretmeni maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

SektörMaaş
Devlette Matematik Öğretmeni Maaşı35.000 TL – 38.000 TL
Özel Okulda Sözleşmeli Matematik Öğretmeni Maaşları17.002 TL – 20.000 TL
Özel Okulda Kadrolu Matematik Öğretmeni Maaşı19.500 TL – 27.500 TL
Lisede Matematik Öğretmeni Maaşları35.500 TL – 38.500 TL
İlkokulda Matematik Öğretmeni Maaşı35.000 TL – 38.000 TL
Dershane Matematik Öğretmeni Maaşı19.500 TL – 27.500 TL
Matematik Öğretmeni Özel Ders Saatlik Ücret750 TL – 1.000 TL
Matematik öğretmeni maaşları 2024

Özel Okulda Sözleşmeli Matematik Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

Devlette ve özel sektörde çalışan matematik öğretmenlerin maaşları birbirinden farklı oluyor. Peki, Özel okulda sözleşmeli matematik öğretmeni maaşları ne kadar? Gelin, hep birlikte öğrenelim.

Özel okul matematik öğretmeni maaşları şu şekildedir:

  • Özel okullarda matematik öğretmeni maaşları ortalama olarak 17.002 TL – 20.000 TL arasında değişmektedir.

Sayısal puan ile alan diğer bölümler hakkında detayları öğrenmek ister misiniz? Öyleyse “Sayısal Bölüm Meslekleri ve Maaşları” yazımıza bir göz atmalısınız!

Özel Okullarda Kadrolu Matematik Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Matematik öğretmeni maaşı, gerek çalışılan sektör gerekse konum ve nitelik açısından farklılık gösterir. Peki, kadrolu matematik öğretmeni maaşı 2024 Ocak ayı baz alındığında ne kadar?

Özel okulda kadrolu matematik öğretmeni maaşı şu şekildedir:

  • Kadrolu matematik öğretmenleri, ortalama olarak 19.500 TL – 27.500 TL arasındadır. Fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi; özel ders, kurs vb. faaliyetler, matematik öğretmeninin kazancını ikiye katlaması açısından biçilmiş kaftandır.

Dolayısıyla birçok öğretmen, özel ders seçeneğini kullanıp yüksek miktarda kazanç elde ediyor. Bu kazançlar nezdinde daha farklı alanlarda da faaliyet gösterebilen matematik öğretmenleri, elde ettikleri kazançları uygun şekilde değerlendirme fırsatı ediniyor.

Lise Matematik Öğretmeni Maaşı 2024

Geçmişten bugüne matematik kavramının değeri oldukça önemli. Fakat bu önem, lise öğrencileri açısından daha da değerli. Lise bitiminde Yükseköğretim Kurumlarının yapacağı sınava girecek olan öğrenciler, başarılı olmak kaydıyla iyi bir üniversitede öğrenim görme şansı elde ediyorlar.

Bu başarı, görmüş oldukları dersleri yüksek tutmaları vesilesiyle gerçekleşiyor. İşte tam da bu noktada devreye giriyor.

Matematik, her ne olursa olsun sınavda sizi ön plana atacak en önemli derslerden bir tanesidir. Dolayısıyla sayısal zekânızı geliştirmeniz, ancak iyi bir matematik öğrenimi ile gerçekleşebilir.

Bu denli önemli bir alanda lise matematik öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? İşte yanıtı:

  • Lise matematik öğretmeni maaşı 2024 Ocak ayı baz alındığı zaman lise matematik öğretmeni maaşı ortalama olarak 35.500 TL – 38.500 TL TL arasındadır.
  • Özel ders ve kurslarla birlikte bu sayı, oldukça artışta olacaktır.

İlkokul Matematik Öğretmenliği Maaşı

matematik öğretmeni maaşları - ilkokul matematik öğretmeni

İlkokul, hitap edilen öğrencilerin yaşlarına istinaden özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Dolayısıyla ilkokul branş öğretmenleri, bu konuda ince eleyip sık dokumalı. Öğrencilerin kariyer basamaklarında ilerlemesi adına sağlam adımlar atması gerekiyor. Bu noktada öğretmenlerin payı oldukça büyük. Ana dersleri ele alırsak Matematik ve Türkçe öğrenimi, bilim ve sanat adına önemli ölçüde dikkat çeker.

Bu denli önemli olan matematik branşını ele alalım. Birçok kişinin kafasını kurcalayan o soruya açıklık getirelim. İlkokul matematik öğretmeni maaşları ne kadar? Gelin, birlikte inceleyelim.

İlkokul matematik öğretmeni maaşı 2024’te şu şekildedir:

  • İlkokul matematik öğretmeni maaşları 2024 Ocak ayı verilerine bakılırsa ilkokul matematik öğretmeni maaşları ortalama olarak 35.000 TL – 38.000 TL civarında değişiyor.

Bu ücrete kişiye özel verilen özel dersler tabii değildir. Bu ücret dahilinde matematik öğretmenlerinin kazancı oldukça yüksektir.

Peki, Türkçe öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Hemen “Türkçe Öğretmeni Maaşı” yazımızdan öğrenin!

Dershane Matematik Öğretmeni Maaşları

Dershaneler, günümüz standartlarında adeta bir okul görevi üstleniyor. Dolayısıyla birçok dershane, her branştan öğretmene ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaç dahilinde olan en önemli branş Matematik. Öğrenciler, özellikle Matematik ve Türkçe alanında kendilerini geliştirmeye çabalıyor.

Kat sayısı en yüksek olan bu dersler adına görev yapan öğretmenler, iyi bir eğitim vermeyi kendilerine borç biliyor. Peki, dershane matematik öğretmeni maaşları ne kadar?

Hadi gelin, hep birlikte dershane matematik öğretmeni maaşları 2024 Ocak ayı verilerine göz atalım. Dershanede çalışan bir matematik öğretmeni, ortalama olarak 19.500 TL – 27.500 TL arası maaş alıyor. Bu sayı, birebir ders ve ek kurs ücretlerine tabii değildir.

Matematik Öğretmenliği Taban Puanları Nelerdir?

Günümüzün gözde mesleklerinden olan Matematik öğretmenliğini tercih eden bireyler gün geçtikçe artıyor. Bununla birlikte işe atılabilmek adına iyi bir üniversitede eğitim almak, sizleri kariyer basamaklarında üst seviyeye taşır. Peki, Matematik öğretmenliği taban puanları kaçtır? Hep birlikte inceleyelim.

Boğaziçi Üniversitesi410 Taban Puan
Orta Doğu Teknik Üniversitesi405 Taban Puan
Hacettepe Üniversitesi398 Taban Puan
Gazi Üniversitesi390 Taban Puan
Marmara Üniversitesi386 Taban Puan
Dokuz Eylül Üniversitesi382 Taban Puan
Balıkesir Üniversitesi374 Taban Puan

Yükseköğretim Kurulunun hazırlamış olduğu YÖKAtlas adlı sitede, taban ve tavan puanlarını diğer üniversiteler nezdinde inceleyebilirsiniz. Her geçen yıl, puan tablosu değişir. Dolayısıyla güncel bilgileri takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Önerilen içerik: Tarih Öğretmeni Maaşı

Matematik Öğretmenliği İş Olanakları Nelerdir?

matematik öğretmeni maaşları - matematik öğretmenliği iş olanakları

Matematik Öğretmenliği, gerek kariyer kapılarını aralaması gerekse iş olanaklarının yüksek olması sebebiyle tercih edilir. Ayrıyeten maaş ve ücret konusunda oldukça iyi bir meslektir. Peki, Matematik öğretmenliği iş olanakları nelerdir? Hep birlikte görelim.

Matematik Öğretmenliği mezunu kişiler, kamuya bağlı ister özel isterse devlet kurumlarında matematik öğretmeni olarak faaliyet gösterebilir. Bununla beraber dershanelerde çalışabilir. Özel ders ve kurslarla birlikte kazancını önemli ölçüde artırabilir.

Üstelik bunlar, yalnızca Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirmiş kişilere mahsus değil. Matematik bölümünü bitirip formasyon alan bireyler de bütün bu iş olanaklarından faydalanabilir.

Bu alana yönelik yetkinlik ve tecrübe kazanmanız, işverenler tarafından oldukça dikkat çekecektir. Dolayısıyla matematik öğretmeni maaşı, gelirinizi katladığınız sürece artacaktır.

Matematik Öğretmeni Özel Ders Ücretleri Ne Kadar?

Birçok kişinin aklına takılan bir diğer soru ise matematik öğretmeni özel ders ücreti ne kadar? Sorusu oluyor. Dilerseniz bu soruya yanıt arayalım. Matematik öğretmenlerinin birebir özel ders ücreti saatlik 750 TL – 1.000 TL arasında değişiyor. Ayrıyeten planlı bir ders programı oluşturduğunuz takdirde çok daha kârlı bir kazanç elde edilebilir.

Sözleşmeli Matematik Öğretmeni Maaşı

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli matematik öğretmeni maaşı ne kadar? Sorusu, birçok kişinin kafasını kurcalıyor. Sözleşmeli matematik öğretmeni maaşı, ortalama olarak 17.002 TL – 20.000 TL arasında değişiyor. Bu maaş, çalışılan sektör ve niteliğe göre değişkenlik gösterebilir. Üstelik matematik öğretmenleri, haftalık özel ders vererek kazancını katlayabilir.

Öneri içerik: İngilizce Öğretmeni Maaşı

Matematik Öğretmenliği Zor Mu?

matematik öğretmeni maaşları

Her bireyin zekâ türleri farklıdır. Kimisinin sözel kimisinin sayısal kimisinin de görsel zekâ ön plandadır. Matematik öğretmenliği, sayısal zekâsı gelişmiş olan bireylerin yapabileceği bir iştir. Dolayısıyla bu işi severek yapmanız, kendiniz adına en büyük yatırım olacaktır. Peki, matematik öğretmenliği zor mu? Dilerseniz bu soruya cevap verelim.

Matematik öğretmenliği, sayısal zekâya sahip bireyler adına oldukça kolaydır. Fakat her bölümün kendine has zorlukları vardır. Kişilerin zorlandığı şeylerin konuları farklılık gösterir. Eğer bölümünüzü severek seçtiyseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Dolayısıyla araştırma yaparken ince eleyip sık dokumanız yararınıza olacaktır. Matematik öğretmeni maaşı, matematik öğretmenliği, matematik bölümü gibi araştırmaları önceden yapmanızda fayda var.

Matematik Bölümü Taban Puanları 2024

Matematik bölümü mezunu kişiler, formasyon almak kaydıyla matematik öğretmenliği yapabilir. Ayrıyeten kamuya bağlı bütün özel ya da devlet kurumlarında faaliyet gösterebilir. Bunların dışında dershanelerde kişiye özel olan birebir ya da grup dersleri vererek kazanç elde edebilir. Peki, matematik bölümü taban puanları nelerdir? Gelin, hep birlikte inceleyelim.

Boğaziçi Üniversitesi455 Taban Puan
Galatasaray Üniversitesi (Fransızca)410 Taban Puan
Orta Doğu Teknik Üniversitesi407 Taban Puan
Yıldız Teknik Üniversitesi342 Taban Puan
Hacettepe Üniversitesi336 Taban Puan
Marmara Üniversitesi321 Taban Puan
Ankara Üniversitesi313 Taban Puan

Yükseköğretim kurumlarının hazırlamış olduğu son verileri incelediğiniz takdirde, diğer üniversiteler adına daha kapsamlı bir araştırma yapabilirsiniz. Akabinde kendinize uygun okulların taban puanlarını inceleyerek geleceğiniz hakkında planlama yapabilirsiniz.

Son olarak matematik öğretmenliği maaşları hakkındaki sıkça sorulan soruları yanıtlayalım.

Öneri içerik: Sınıf Öğretmenliği Maaşları

Sıkça Sorulan Sorular

Matematik öğretmeni maaşları 2024 bilgileriyle alakalı sıkça sorulan sorular şöyle:

Matematik öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Matematik öğretmenleri özel ve kamu sektöründeki kurumlarda farklı maaşlar almaktadır. Özelde matematik öğretmeni maaşı ortalama olarak 20.000 TL iken, devlet okullarında ise ortalama olarak 36.500 TL maaş almaktadır. Bu nedenle matematik öğretmenliği bölümü mezunları için KPSS süreci çok önemlidir.

Matematik öğretmeni olmak için ne yapılmalı?

Matematik öğretmeni olabilmek için öncelikle “Matematik Öğretmenliği” lisans programını başarılı bir şekilde tamamlamalısınız. Sonrasında bu unvan ile görev alabilirsiniz. Ayrıca “Matematik” programı mezunları da pedagojik formasyon eğitimiyle birlikte öğretmenlik yapabilmektedir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir