Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşı 2024 – Devlet ve Özel

Sağlık sektörü, ülkemizde iş bulma olanakları açısından dikkat çeken bir alan. Peki, Ağız ve diş sağlığı teknikeri olmak için hangi bölümü okumanız gerektiğini biliyor musunuz?

Ağız ve Diş Sağlığı Programı taban puanları 2024 yılında yükseldi mi? Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği hakkında merak ettiğini her şeyi sizler için araştırdık! Maaş bilgisi, taban puanları ve daha birçok detay bu yazıda!

Pek çok sağlık mezununun özel birimlerde veya devlet kurumlarında iş bulma imkanı var. Son yıllarda özellikle ağız ve diş sağlığı klinikleri sağlıkçılar tarafından rağbet görüyor. Ocak 2024 ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı en çok merak edilen konular arasında!

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşı Ne Kadar?

Diş polikliniklerinde çalışan ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşını biliyor musunuz? Hemen sizler için araştırdığım Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı 2024 Ocak ayı verilerini ele alalım. Bu verilere göre ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşları sektörel bazda değişiklik göstermektedir.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı 2024 yılı itibariyle gelen zamlardan sonra aşağıdaki gibidir:

Deneyim & SektörMaaş
Özelde Başlangıç Ağız ve Diş Sağlığı Tekniker Maaşları18.500 TL
Özelde Deneyimli Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşı30.000 TL
Devlette Başlangıç Ağız ve Diş Sağlığı Tekniker Maaşı33.000 TL
Devlette Deneyimli Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşları36.000 TL
Ağız ve diş sağlığı teknikerleri ne kadar maaş alıyor?

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Haftada Kaç Saat Çalışmaktadır?

Kamuya bağlı ağız ve diş sağlığı teknikeri haftada 40 saat çalışmaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Devlet Maaşları

Diş Teknikeri Maaşları
Diş Teknikeri Maaşları

Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, devlette özel sektöre nazaran daha fazla maaş alıyor. Peki, ağız ve diş sağlığı teknikeri devlet maaşları ne kadar? Gelin, hep birlikte aşağıdaki tabloyu inceleyelim. Bu tablodaki maaş bilgilerine döner sermaye eklenmemiştir.

Bazı hastaneler döner sermaye için ağız ve diş sağlığı teknikerlerine 3.000 – 5.000 TL kadar ek ücret verirken, bazı hastaneler döner sermaye vermemektedir.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı 2024 yılında kamu hastaneleri için şu şekildedir:

DeneyimMaaş
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Devlet Maaşı33.000 TL – 36.000 TL
Kıdemli Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Devlet Maaşı34.500 TL – 36.000 TL
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşı

İlginizi çekebilir: Anestezi Teknikeri Maaşı

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşı Özel Hastanede Ne Kadar?

Diğer tüm mesleklerde olduğu gibi ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşları da devlette ve özel sektörde birbirinden farklı oluyor. Bu noktada çoğu kişi, ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı özel hastanede ne kadar sorusunun cevabını arıyor. Gelin, hep birlikte aşağıdaki tabloyu inceleyelim.

Özelde ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşları şu şekildedir:

DeneyimMaaş
Özel Hastanede Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Başlangıç Maaşı18.500 TL
Özel Hastanede Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Kıdemli Maaşı30.000 TL
Özel hastanede ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı

Bu maaş aralığı, ağız ve diş sağlığı döner sermaye ile artacaktır. Özel ve devlet olmak üzere her türlü kurum ve kuruluşta, ek ödeme alarak meslekte ekstra kazanç sağlanır. Bazı hastaneler ise döner sermaye vermeyebilir.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Ne İş Yapar?

Ağız ve diş sağlığı teknikeri olmak isteyen binlerce kişi var! Peki, ağız ve diş sağlığı teknikeri ne iş yapar? Gelin, hep birlikte öğrenelim. Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, hasta muayenesinde diş hekimlerine yardımcı olup, tedavi cihazlarının hazırlanması ve kullanıma hazır bir hâle getirilmesini sağlayan kişilerdir.

Aynı zamanda diş teknikerleri, gelen hastaları kabul edip tedavi esnasında hekime ve hastaya yardımcı olur. Bununla birlikte Diş ünitelerini muayene ve diğer işlemlere hazır hâle getirir, kullanılan malzemelerin ön yıkamasını, yüzey dezenfeksiyonunu ve sterilizasyonunu yapar.

Bununla birlikte, klinikteki tedavi sürecini ve sarf malzemelerinin tedarik aşamasının kontrolünde görev alır. Ağzı ve diş teknikeri maaşı da tüm bu maddelerin sorunsuz yapılmasından sonra ayın belirlenen günü verilir.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri İş Olanakları Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, iş istihdamı açısından ön planda olan bir bölümdür. Bu noktada birçok kişinin aklını kurcalayan bir soru var. Ağız ve diş sağlığı teknikeri iş olanakları nelerdir? Dilerseniz gelin, bu soruya cevap arayalım. Ağız ve diş sağlığı teknikerleri;

  • Üniversite hastanelerinde,
  • Özel Diş Kliniklerinde,
  • Özel hastanelerde,
  • Eğitim ve araştırma hastanelerinde
  • Devlet hastanelerinde faaliyet gösterebilir.

Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, işinde son derece titiz ve disiplinli bir şekilde ilerlemesi gereken kişilerdir. Dolayısıyla bu işte ”Sabır” kavramı, son derece önemlidir.

Dolayısıyla ağız ve diş sağlığı teknikerliği programına dahil olmak isteyen kişilerin, belirli kişilik özelliklerine sahip olması gerekir. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde bu konuya değineceğiz.

Sağlık sektörünün bütün bölümlerini bildiğinize emin misiniz? Hemen “2 Yıllık Sağlık Bölümleri” yazımıza göz atın!

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Nasıl Olunur?

Ağız ve diş sağlığı teknikeri olmak isteyen binlerce kişiden biriyseniz size güzel bir haberimiz var! ağız ve diş sağlığı teknikeri olmanız için gerekli olan seçenekleri sizler adına derledik. Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı ne kadar? Sorusundan sonra en çok rağbet gören bir soruyu yanıtlayacağız. Ağız ve diş sağlığı teknikeri nasıl olunur? Gelin, hep birlikte öğrenelim.

  • Belirli olan meslek yüksekokullarının programlarında bulunan Diş Protez Teknikerliği bölümünden başarılı bir şekilde mezun olmak,
  • Belirlenen üniversitelerin ön lisans programlarında bulunan Diş Protez Teknikerliği ve Ağız ve Diş Sağlığı bölümünden başarılı bir şekilde mezun olmak,
  • Belirlenen üniversitelerin lisans programlarında bulunan Diş Protez Teknikerliği bölümünden başarılı bir şekilde mezun olmak.

Önerilen içerik: Radyoloji Teknikerliği Maaşı

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerinin Çalışma Şartları Nelerdir?

Sağlık alanındaki meslek gruplarını inceleyen bireyler, özellikle ağız ve diş sağlığı teknikerinin çalışma şartları nelerdir sorusunun cevabını merak ediyor. Yardımcı eleman pozisyonunda faaliyet gösteren ağız ve diş sağlığı teknikerleri, görevleri incelendiğinde de görebileceğiniz gibi rahat bir çalışma ortamına sahiptir.

Fakat bu durum, iş yükünün fazla olduğu kuruluşlarda değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda hem devlette hem de özel sektörde çalışma ortamı değişiklik gösterir.

Çalışılan kuruluşa gelen hastalar, yoğunluğun düzeyini belirleyecek olan etmendir. Aynı zamanda Eğitim süresince kendinizi geliştirdiğiniz takdirde işinizde yükselmek ve çalışmanızla işverenlerin dikkatini çekmeniz mümkün.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerinde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığı teknikeri olmak için belli başlı özellikleri karşılıyor olmanız, iş hayatınızda size avantaj sağlar. O halde gelin, hep beraber ağız ve dil sağlığı teknikerinde olması gereken özellikler nelerdir? İnceleyelim.

  • İş disiplinine hakim ve soğukkanlı bir yapıda olmak.
  • Diksiyonu düzgün ve konuşma kabiliyeti gelişmiş bir birey olmak.
  • Yapılan mesleğin görevlerini en doğru şekilde yerine getirmek.
  • Hastanın tedavi süresince yapılması gereken müdahaleleri uygun bir şekilde yapmak.
  • Doktora, tedavi süresince eksiksiz bir şekilde uyum sağlamak.

Ağız ve Diş Sağlığı Taban Puanları

ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı
Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı

Ağız ve diş sağlığı maaşı nedir? Sorusu, okları ağız ve diş sağlığı programı taban puanları nedir? sorusuna çekiyor. Hadi, hep birlikte 2023 ağız ve diş sağlığı programı taban puanlarını inceleyelim.

Hacettepe Üniversitesi
303 Taban Puan
Dokuz Eylül Üniversitesi290 Taban Puan
Gazi Üniversitesi286 Taban Puan
Ankara Üniversitesi284 Taban Puan
İnönü Üniversitesi282 Taban Puan
Erciyes Üniversitesi280 Taban Puan
ağız ve diş sağlığı taban puanları

Ağız ve diş sağlığı, 2 yıllık ön lisans bir programdır. Program sonunda birçok farklı ortamda kariyer kapılarını aralayabilirsiniz.

Bununla birlikte eğitim süresince kendinizi geliştirdiğiniz takdirde rakiplerinizden bir adım önde olacaksınız. Bunun için mesleki bilginizi yüksek tutmanız, lehinize olacaktır. Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı, yeterliliğinize göre artış gösterecektir.

YÖK Atlas size taban puanları ile ilgili en güvenilir verileri sağlar. Mutlaka takipte kalın!

Öneri içerik: Odyometrist Maaşları

Ağız ve Diş Sağlığı Programında Alınan Dersler Nelerdir?

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşları
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşları

Şimdi de Ağız ve diş sağlığı teknikerliği programında alınan dersler nelerdir? Hep birlikte inceleyelim. Eğer Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olmak istiyorsanız üniversitedeki ilk yılınızda bazı dersleri almak zorundasınız. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Programında öğrencilere verilen dersler şöyledir:

Tıbbi Terminoloji
Temel Mikrobiyoloji ve Sterilizasyon
Ağız ve Diş Anatomisi
Madde ve Alet Bilgisi I -II
Temel Farmakoloji
Türk Dili I ve II
İngilizce I ve II
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve II
Üniversite Kültürü I ve II
Arşiv ve Dokümantasyon
Kliniğe Giriş ve Muayenehane Yönetimi
Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri
ağız ve diş sağlığı teknikerliği alınan dersler

Sıkça Sorulan Sorular

Ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı ile ilgili olarak yanıtlayacağımız sorular şu şekildedir:

2 yıllık ağız ve diş sağlığı mezunu ne iş yapar?

Önlisans sağlık bölümü olan ağız ve diş sağlığı bölümü mezunları, kamu ve özel hastanelerde tekniker unvanıyla çalışabilirler. Ayrıca çeşitli kliniklerde ve sağlık turizmi kapsamındaki kurumlarda da aynı pozisyonda görev alabilmektedir.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri nöbet tutar mı?

Kamu hastanelerinde ağız ve diş sağlığı teknikerleri nöbet tutabilmektedir. Ayrıca özel kliniklerde de yasal şartları taşıyan işletmeler, nöbet tutabildiğinden dolayı bu pozisyondaki kişiler de nöbet sistemine dahildir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir