Besyo Maaşları 2024’te Ne Kadar Oldu? İşte Detaylar…

Besyo (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) günümüzde oldukça rağbet gören meslek gruplarını içinde barındırır. Dolayısıyla iş olanakları açısından bu alanı seçen bireylerle de ortak paydada buluşuyor.

Peki, günümüz şartlarında besyo maaşı ne kadar? Ocak 2024 Besyo maaşları ne kadar oldu? Hadi, gelin hep birlikte inceleyelim!

Besyo Maaşları 2024: Güncel Bilgiler…

Birçok insanın gözdesi konumundaki bu meslek grubunun içinde barındırdığı birbirinden farklı branşlar mevcut.

Genel açıdan inceleyecek olursak besyo maaşları 17.002 TL – 125.000 TL arasındadır. Ayrıca besyo grubu içerisinde olan diğer branşları ele aldığımızda aralarında büyük farklar vardır. Birbirinden farklı iş kapıları aralayan bu bölüm, geleceğinize yapacağınız en güzel yatırım olabilir!

Besyo Maaşları 2024 Verileri: En Düşük – En Fazla…

Besyo maaşları ile ilgili detayları aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz. Sizler için en güncel besyo maaşını araştırdık. Besyo meslekleri maaşları ortalama olarak tabloda verilmiştir.

Besyo maaşları 2024 yılında gelen zamlardan sonra aşağıdaki gibidir:

UnvanMaaş
Besyo Antrenörlük Maaşları17.002 TL – 125.000 TL
Besyo Rekreasyon Maaşları18.500 TL – 35.000 TL
Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı18.500 TL – 38.000 TL
Hakem Maaşları15.000 TL – 150.000 TL
Masör Maaşı17.002 TL – 25.000 TL
Besyo Masa Başı Memur Maaşı32.000 TL – 34.500 TL
Besyo bölümü maaşı ne kadar? İşte detaylar…

Önerilen içerik: Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları

Besyo Mezunu Ne İş Yapar?

Besyo Mezunu Ne İş Yapar - Besyo Maaşları

Besyo maaşları ile ilgili bilgileri sizlerle paylaştım. Şimdi de birçok farklı kişinin kafasını kurcalayan “Besyo mezunu ne iş yapar?” sorusuna açıklık getireceğim.

Besyo bölümden mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinde kadrolu bir şekilde faaliyet gösterebilir. Bununla birlikte  birçok farklı özel ve resmi okullarda, özel ve resmi bütün kurum ve kuruluşlara bağlı spor kulüplerinde çalışabilir.

Tüm bunların yanında besyo mezunu bir kişi, amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde de faaliyet gösterebilir. Aynı zamanda üniversitelerde, sporcu eğitim merkezlerinde, özel spor kurslarında ve sözleşmeli, kadrolu ya da fahri antrenör olarak görev alabilir.

Besyo maaşları arasındaki değişkenlik de meslek seçimine göre şekilleniyor. Kısacası öğrencilerin kariyer basamaklarını kolaylıkla çıkmasını hedefleyen bu bölüm, iş olanakları açısından altın değerinde kabul edilebilir.

Besyo maaşları ilginizi çektiyse ve devlette çalışmak istiyorsanız Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi web sayfasını ziyaret ederek bilgi edinebilirsiniz!

Besyo Mezunu İş Olanakları – Besyo İş İmkanları Neler?

Besyo, gerek iş imkanları gerekse içinde barındırdığı birbirinden farklı branş seçenekleri açısından oldukça zengin bir bölümdür. Dolayısıyla birçok kişinin gözdesi konumunda olan bu bölüm, kabul edeceği öğrencileri uygulamalı bir sınav ile alıyor. Peki, Besyo iş imkanları neler? Besyo mezunları iş olanakları hakkında ne biliyoruz? Besyo maaşları konusunda bu bilgilere de yer verelim.

Gelin, hep birlikte inceleyelim! Besyo mezunu kişiler şu görevlerde bulunabilirler:

  • Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı olan merkez ve taşra teşkilatına uygun hizmet birimlerinde Spor Uzmanı,
  • Turistik otellerde ya da turizme bağlı birçok farklı tesislerde değişik düzeyde yönetici,
  • Özel spor salonlarının organizasyon ve uygulamalarında spor hocalığı veya antrenörlük
  • Bütün özel ve kamu kuruluşlarında öğretmen,
  • Yerel yönetimlerin ilgili kadrolarında yönetici, veya antrenör
  • Herhangi bir birimin sportif faaliyetlerinin organizasyon ve uygulamalarında spor yöneticisi olarak faaliyet gösterebilmektedirler.

Tüm bunların dışında besyo mezunu bir birey, kendini yeteri kadar geliştirdiği zaman birçok farklı alanda görev alabilir. Mevcut işinizde yükselerek çok daha iyi yerlere gelebilmek sizin elinizde! Unutmayın, besyo maaşları performans ve kıdeme göre artıyor!

İlginizi çekebilir: Devlette Diyetisyen Maaşları

Besyo Bölümleri Nelerdir?

besyo bölümleri ve maaşları
besyo bölümleri ve maaşları

Besyo bölümüne ilgisi olan bireyler doğal olarak bu alana yönelik çeşitli araştırmalar yapıyor. Bu araştırmaların ilk sorusu “Besyo bölümleri nelerdir?” oluyor. Öncelikli olarak bu soruya açıklık getirelim. Besyo, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakültelerinde bulunan bölümlere verilen genel bir isimdir.

Bu isim çerçevesinde birçok farklı alan ve iş kolları mevuttur. İş olanakları açısından zengin olan bu bölüm, meraklılarının gözdesi kabul edilir. Peki, besyo bölümleri nelerdir? Hep birlikte görelim.

BESYO bölümleri üniversiteler arasında değişmekle beraber şu şekildedir:

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri
  • Spor Yöneticiliği
  • Rekreasyon Bölümü
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi
  • Spor Yönetimi (Ön lisans)

Spor Yönetimi (Ön lisans) programı-bölümü haricindeki diğer bütün bölüm mezunları, yalnızca formasyon almış olma kaydıyla özel ya da kamu okullarında Beden Eğitimi Öğretmeni olarak faaliyet gösterebilirler.

Besyo Okuyan Açıkta Kalır mı?

Günümüz şartlarında birçok öğrenci, tercih aşamasında olduğu zaman seçeceği bölümün iş olanaklarını esas alır. Peki, besyo okuyan açıkta kalır mı? Besyo bölümlerinden herhangi birini bitirmiş bir bireyin işsiz kalma olasılığı son derece düşüktür.

Bununla beraber besyo, içinde barındırdığı branşlar vesilesiyle işsiz kalma olasılığı en az olan bölümdür. Besyo okuyan bir öğrenci, kendini iyi bir şekilde geliştirdiği takdirde hem iş bulma süreçlerine hız kazandırır hem de girdiği işinde yükselme olanağını artırır. Bu noktada Besyo maaşları da artış gösterecektir.

Dolayısıyla her işte olduğu gibi besyo bölümünde de birey olarak kendinizi en iyi şekilde üst seviyelere taşıdığınız zaman, geriye dönüp kendinize teşekkür edeceksiniz!

İlginizi çekebilir: Fizyoterapi Teknikerliği Maaşı

Besyo Bölümleri İş İmkanları Nelerdir?

Besyo Bölümleri İş İmkanları Besyo İş İmkanları

Besyo bölümleri iş olanakları açısından oldukça popülerdir. Besyo maaşları bu konuda çok etkili oluyor. Peki, besyo bölümleri iş imkanları nelerdir? Hadi, hep birlikte inceleyelim!

Besyo Bölümün temel hedefi, bu alana yönelik hevesli bireyleri alarak, bu öğrencilerin her yönden gelişimlerini sağlayarak onlara iş kapısı aralamaktır. Bu vesileyle erken yaşta ve bununla beraber geniş sayıda ulaştıkları çocuk ve genç nüfusa sporu sevdirmek en önemli amaçları arasında.

Aynı zamanda bireylerin, sporu hayatlarının önemli bir parçası haline getirmeyi öğretmelerini sağlarlar. Bu sebeple besyo maaşları da yapılan işin yüküne göre değişkenlik gösterir.

Başlıca Besyo İş İmkanları Şunlardır:

  • İlköğretim Okullarında Öğretmenlik
  • Ortaöğretim Okullarında Öğretmenlik
  • MEB’e bağlı olan özel okullarda öğretmenlik
  • Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı ilgili alanlarda personel
  • Üniversitelerde Öğretim Üyesi
  • Üniversitelerde Öğretim Görevlisi
  • Askeri Okullarda Öğretmenlik
  • Sağlıklı yaşam aktivitelerinde personel
  • Çeşitli Kulüplerde antrenör
  • Hakemlik
  • Koordinatör
  • Özel Şirketlerde ilgili personel olarak faaliyet gösterebilirler.

Besyo maaşları başlıklı yazımızı okurken aklınıza “Nasıl Hakem Olunur?” sorusu belirdiyse buraya dikkat! Hemen “Hakem Maaşları” yazımıza göz atın!

Besyo Taban Puanları 2023

Besyo, 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da oldukça rağbet gören meslek grupları arasınadır. 2023 yılında besyo alanında kendini geliştirmek isteyenlerin Yüksek Öğretim Kurumu’nun hazırlamış olduğu (TYT)’den geçerli baraj puanını alması gerekiyor.

Akabinde tercihinize bağlı üniversitelerin özel yetenek sınavlarını da geçtikten sonra eğitim almaya başlayabiliyorlar. Besyo maaşları ilginizi çektiyse şimdi taban puanlarını öğrenebilirsiniz.

İşte, 2023 besyo taban puanları şu şekildedir:

  • Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği- TYT 800 Bin Barajı
  • Spor Yöneticiliği- TYT 160 Bin Barajı
  • Antrenörlük Eğitimi- TYT 185 Bin Barajı
  • Rekreasyon- TYT 185 Bin Barajı

Spor Yöneticiliği Bölümü Nedir?

Temmuz 2022 Besyo Maaşları Spor Yöneticiliği Bölümü Nedir

Spor Yöneticiliği Bölümü, ülkemizin spor alanındaki ihtiyacı olan yöneticileri yetiştirmekte olan bir bölümdür.  Spor Yöneticiliği Bölümünden mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere birçok farklı kamu kurumunda ve kuruluşlarında faaliyet gösterebilir.

Aynı zamanda sporla alakalı ilgili kamu kurumlarında, okullarda ve özel sektörde de hizmet verebilmektedir. Ancak Besyo maaşları kamu ve özel sektöre göre ciddi değişiklikler içermektedir.

Bu bireyler, genellikle eğitmen ya da antrenör olarak çeşitli alanlarda faaliyet gösterir. Spor Yöneticiliği Bölümü, 4 yılı kapsayan lisans bir bölümüdür. Bazı üniversiteler, öğrencilere bir yıl hazırlık sınıfı okuttuğu için eğitim süresi 5 yıla kadar uzayabilmektedir. Besyo maaşları arasında hatırı sayılır bir maaş bilgisi olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Aynı zamanda bu bölümde okuyan kişiler, lisans öğrenimini bitirdikten sonra Spor Yöneticiliği Lisans Diploması almaya hak kazanarak Spor Yöneticisi unvanı ile çalışma hayatına sağlam bir adım atıyor. Bu diploma vesilesiyle iş olanakları da artış gösteriyor.

İlginizi çekebilir: Okul Öncesi Öğretmenliği Maaşları

Beden Eğitimi Öğretmeni İş İmkanları – Haftada Kaç Saat Derse Girer?

Temmuz 2022 Besyo Maaşları Beden Eğitimi Öğretmeni İş İmkanları

Beden eğitimi öğretmenlerinin çalıştığı kurum ve kuruluşlara göre haftalık ders saati değişkenlik gösterebilir. Fakat beden eğitimi öğretmenlerinin haftada 30-40 saate kadar derse girebildiği bilinmektedir.

Bununla beraber kişi, özel ders veriyor olabilir. Her işte olduğu gibi beden eğitimi öğretmenlerinin de çalışma temposu değişkenlik göstermektedir. Ancak çalışılan saate göre Besyo maaşları artabilecektir.

Tüm bunların dışında besyo mezunu bir birey, birçok farklı kolda faaliyet gösterebilir. Dolayısıyla çalışma şeklinden tutun, alacağınız maaşa kadar birçok farklı etmen değişiklik gösterir. Öğrencilere birbirinden farklı iş olanağı tanıyan bu bölüm, bu mesleğe ilgi duyan bireylerin öncelikli planları arasında yer alıyor.

Beden Eğitimi öğretmenleri başlangıçta özel okullarda asgari ücret ile işe başlıyor. Besyo maaşları arasında düşük bir maaş bilgisi olsa da devlet okullarına KPSS ile atanabilirsiniz.

Besyo maaşları içinde Beden eğitimi öğretmeni maaşları devlet okullarında 35.000 TL civarına çıkabiliyor. Kıdem arttıkça maaş da artıyor.

Öneri içerik: Özel Güvenlik Maaşları

Sıkça Sorulan Sorular

BESYO maaşları ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular şu şekildedir:

Beden eğitimi öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Beden eğitimi öğretmeni maaşları kamuda 34.000 TL – 38.000 TL, özelde ise 18.500 TL – 27.500 TL arasındadır.

Besyo ataması kolay mı?

Besyo atamaları, KPSS sürecinde olan kişiler tarafından merak ediliyor. Güncel kontenjanlara baktığımızda Besyo’nun atamasının kolay olmadığını söyleyebiliriz. Daha doğrusu kolay atanabilen öğretmenlik bölümleri arasında Besyo’nun sıralaması arkalardadır.

-->