Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

20/09/2022 tarihli Resmi Gazete’ye göre Batman Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı yayınlandı. Akademik ilan detaylarına göre Batman Üniversitesi 11 Öğretim Üyesi alımı gerçekleştirecek. Akademik ilana göre adayların 20/09/2022 tarihi itibariyle 15 gün içinde gerekli evrakları temin ederek başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

  • İlan Tarihi: 20.09.2022
  • Son Başvuru Tarihi: 04.10.2022
  • Kadro Sayısı: 11
  • Şehir: Batman
  • Başvuru Şekli: Şahsen veya Posta yoluyla

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Detayları

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Detayları yazıda mevcuttur. Batman Üniversitesi’nin akademik personel alım ilanı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Batman Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi doğrultusunda Profesör ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Kadroları

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Kadroları alımı için 11 kişilik kadro sayısı belirlenmiştir. Bunlardan 1’i Profesör, 5’i Doktor Öğretim Üyesi, 2’si araştırma görevlisi ve 3’ü öğretim görevlisi kadrolarıdır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen diğer koşulları sağlamaları gerekir. Profesörlük kadrosu daimi statüdedir.

Akademik ilanın hangi Ana bilim dalları bünyesinde açıldığına dair detaylar aşağıdaki tabloda verilmiştir:

BÖLÜM ANABİLİM DALI/PROGRAMUNVANAÇIKLAMA
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÖNETİM
BİLİMLERİ
PROFESÖRKamu yönetimi bilim alanında doçent unvanı almış olup e-Devlet, kamu politikaları ve kamu yönetimi örgütlenmesi alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
TARİH TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİTarih bölümü lisans mezunu olup Cumhuriyet dönemi savunma ve finans, Atatürk dönemi ekonomi ve sosyal politikalar ile Osmanlı döneminde enflasyon konularında çalışmaları
olmak.
GIDA İŞLEME GIDA TEKNOLOJİSİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİGıda Mühendisliği veya Kimya bölümü lisans mezunu olup analitik kimya alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Nanoteknolojik ve biyoteknolojik nanomalzemelerin sentezlenerek çevresel ve biyolojik sistemlerdeki
uygulamaları üzerine çalışmaları bulunmak
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ KİMYA
TEKNOLOJİSİ
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİOrganik kimya alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olup mikrodalga kullanarak organik sentez, NMR titrasyon yöntemiyle anyon tanıma ve enantiyoseçici kataliz alanlarında çalışmaları olmak.
MÜZİK MÜZİKDOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
Müzik Eğitimi veya Güzel Sanatlar Eğitimi programında doktora yapmış olup şeflik ile ilgili
çalışmaları olmak.
TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ARAP DİLİ VE
BELAGATI
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİYüksek lisans ve doktorasını Arap Dili ve Belağatı alanında yapmış olup Arap Dilinde görecelilik ve Arap şiiri üzerine çalışmaları olmak.

Batman Üniversitesi Akademik Kadro İlanı Başvuru Detayları

Batman Üniversitesi Akademik Kadro İlanı Başvuru Detayları aşağıda verilmiştir. Akademik Kadro İlanı için gerçekleştirilecek olan başvuruda istenen belgeler şunlardır:

1- Başvuru Dilekçesi. (Adaylar başvurdukları anabilim dalını belirtecektir)
2- Özgeçmiş.
3- Öğrenim Belgeleri.
4- Yayın Listesi.
5- Hizmet Belgesi. (Batman Üniversitesinde görev yapanlar Personel Daire
Başkanlığından, diğer kurumlarda görev yapanlar görev yaptıkları veya ayrıldıkları kurumdan
alacaktır)
6- Puanlama Şablonu. (Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adaylar Üniversitemiz
Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde yer alan EK-3 Puanlama Şablonunun
doldurulmuş örneğini dosyalarına ekleyeceklerdir)
7- Nüfus cüzdan fotokopisini.
8- Fotoğraf. (2 adet)
9- Bilimsel çalışma ve yayın dosyası.

Yukarıda belirtilen belgeleri ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde üniversiteye teslim etmek gerekmektedir.

Doçent kadrosuna başvuracak olan adaylar Personel Daire Başkanlığı’na;

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak olan adaylar ilanda belirtilen birimlere başvuru evraklarını iletmelidir. Başvurular şahsen veya posta yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Batman Üniversitesi akademik ilanına ilişkin detaylar için üniversitenin resmi web sayfasını ziyaret ediniz.

Güncel Akademik Personel İlanları Nasıl Takip Edebilir?

En yeni akademik personel ilanları resmi gazeteden takip edilir. Ancak resmi gazetede farklı pek çok konu da yayımlanmaktadır. Bütün meclis kararlarını okumak zorunda kalırsınız. Bu sebeple sitemizde resmi gazetede yayımlanan ilanlar sizler için derlenip hazırlandıktan sonra yayımlanıyor.

Akademik İlanlar sekmesi altında güncel ilanları bulabilirsiniz. Telegram kanalımıza katılırsanız akademik ilanlar sitede yayımlanır yayımlanmaz size bildirim gelir. Bizi takip etmeyi unutmayın! Akademik personel alım ilanlarından anında haberiniz olsun.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir