Reprezant Maaşları 2024: En Güncel Bilgilerle Reprezantlık Nedir?

Doktorun size en doğru tedaviyi uygulaması için ilaçlar ve tıbbi cihazlar hakkında güncel bilgilere ulaşması gerekir, değil mi? Yoğun çalışma düzenindeki doktorlara bu güncel bilgileri siz ulaştırmak istemez misiniz? Tıbbi mümessil veya diğer adıyla reprezant, tam olarak bu işi yapıyor. Reprezant maaşları 2024 senesinde oldukça yükseldi. Siz de sağlık sektörünün mutfağında yer almak ister misiniz?

Belki sağlıkçı olmak istiyorsunuz ancak hastaya birebir müdahalede bulunmak sizin için çok zor bir durum. Dolayısıyla tıbbi mümessil veya diğer adıyla reprezant olmak, bu anlamda kulağa mantıklı geliyor.

Yine de sağlıkçı olmak imkansız değil, tıbbi mümessil & reprezant maaşları hakkında en güncel bilgiye sizler için ulaştım. Acaba reprezant maaşı 2024 yılında ne kadar oldu?

Tıbbi Mümessil / Reprezant Ne Demek? Reprezant Nedir?

reprezant maaşları
reprezant maaşları

En genel tanımıyla reprezant, tıbbi cihaz veya ilaç üreten firmaların bu ürünlerini tüketiciye aktaran kişidir. Ürünler insan sağlığıyla ilişkili olduğu için tüketici ve reprezant arasındaki köprü doktorlar veya tıbbi cihaz satan yerlerdir. Reprezant ürünü alır ve doktora veya medikal ürün satıcısına tanıtır. Mümkünse ürünün denenmesi için numune bırakır.

Reprezantlar gün içinde sağlık ocakları, eczaneler, hastaneler, özel muayenehaneler, medikal ürün satıcıları gibi noktaları gezerek ürün tanıtımı yapar.

Reprezant Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar?

reprezant maaşları
reprezant maaşları

Hizmet verdiğiniz ilaç firmasına göre farklılık gösteren maaşlar, iş performansınıza göre de şekilleniyor. İlaç firmaları mümessilleri genelde prim üstünden çalıştırıyor. Firma detaylarına girmeden ortalama bir maaş bilgisi vermek istiyorum:

Reprezant maaşları 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • Başlangıç Seviyesindeki En Düşük Reprezant Maaşı: 25.000 TL
  • Ortalama Reprezant Maaşları: 30.000 TL
  • En Yüksek Reprezant Maaşı: 50.000 TL

Görüldüğü gibi en yüksek ve en düşük maaşlar arasında büyük bir fark var, size tavsiyem köklü firmalarla çalışmanız yönünde.

Adı bilinen ve yıllarca ilaç sektörüne hizmet vermiş firmalar, çalışanlarının haklarını gözetir. Ayrıca tıbbi mümessil / reprezant olduğunuzda işinizin büyük bölümü satış-pazarlama üzerine olacağı için güven veren markalarda çalışmak çok önemli!

Öneri yazısı: Doktor Maaşları

Tıbbi Mümessil / Reprezant Ne İş Yapar?

reprezant ne iş yapar
reprezant ne iş yapar

Reprezantlık, özel sektör içinde çalışma şartları en rahat mesleklerden biridir. Çoğu firma reprezantlara şirket arabası tahsis eder ve mümessillerinden ürün tanıtımı yapmalarını ister. Reprezant maaşları da görev tanımlarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Reprezant olarak çalışan personellerin temel görevleri şu şekildedir:

  • Satışıyla ilgilendiği ürün hakkındaki her detayı öğrenmelidir.
  • Satışıyla ilgilendiği ürünün fiyatı, yıl içinde meydana gelebilecek fiyat değişiklikleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
  • Firmanın belirlediği hedef ve stratejiye uygun olarak belli noktaları ziyaret etmelidir.
  • Ürün tanıtımı için gün içinde eczane, hastaneler, özel muayenehaneler, sağlık ocakları gibi yerleri ziyaret etmelidir.
  • Ürünün güvenilirliğini ve alanında en iyilerden biri olduğunu kanıtlamalıdır.
  • Bazı ürünler için numuneler bırakıp geri dönüşleri takip etmelidir.
  • Numune bırakmak mümkün değilse bir katalog bırakmalıdır.
  • Gün sonu iş raporunu üst yetkilisine iletmelidir.
  • Firmadan özel bir istek gelmedikçe ertesi gün gidilecek yerleri kendisi belirlemelidir.

Reprezant Nasıl Olunur? Reprezant Olma Şartları Nelerdir?

tıbbi mümessil nasıl olunur reprezant nasıl olunur

Reprezant maaşları ilginizi çektiyse bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Peki reprezant nasıl olunur, reprezant olma şartları nelerdir? Sizden bazı kriterleri karşılamanız bekleniyor.

İlaç firmaları, reprezant alırken oldukça titiz davranıyorlar, ön başvurudan sonra mülakata girmeniz gerekiyor. Elbette ön başvurunuzun onaylanması için CV’niz ile başvuru oluşturmanız gerekiyor. Bu sürece geçmeden önce aşağıdaki kriterleri karşılıyor olmanız çok önemli.

Reprezant maaşları genellikle mesleki tecrübe, deneyim ve becerilere göre belirlenmektedir. Bu nedenle şartları kesinlikle sağlamanız ve sonrasında kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Reprezant olmanın ön şartları genel olarak şu şekildedir:

  • En az lise mezunu olmak gerekiyor.
  • Dış görünüşünüze önem vermelisiniz (Firmanızı temsil ettiğiniz için bu oldukça önemli).
  • Erkek adayların askerliğini yapmış olmalı ve bunu belgelemeli.
  • İkna kabiliyetiniz yüksek olmalı.
  • Etkili ve akıcı konuşma becerinizle görüşmeleri yönetebilmelisiniz.
  • Saha satış ortamına hakim olmalısınız.
  • Pazarlama stratejisi geliştirebilmeye müsait olmanız çok önemli.
  • Satış yönetimi konusunda hakimiyet kurabilmelisiniz.
  • İş seyahatleri için bir engeliniz bulunmamalı.
  • B sınıf ehliyet edinmelisiniz.

Ayrıca hizmet verdiğiniz firmanın farklı şartları da bulunabilir. Örneğin “üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak” veya “satış-pazarlama alanında deneyim sahibi olmak” gibi şartları sağlıyor olmanızı isteyebilirler. Unutmayın, satışlarınız ile priminizi katlayacaksınız! Bu sizin motivasyonunuz olabilir.

İlginizi çekebilir: Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Maaşı

Reprezant Olmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir?

Reprezant olmak için ne mezunu olmak gerekir sorusu oldukça önemli gibi duruyor. Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu’na gidilmesi gerekmektedir. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü’nü başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler reprezant olarak görev yapabilir. Diğer bir bölüm ise Eczane Hizmetleri Bölümü’dür.

Eğitim derecesini ilerleterek ve kişisel mesleki gelişim yolunda önemli adımlar atarak reprezant maaşlarını yükseltebilmek mümkündür. Buna göre en iyi maaş veren ilaç firmalarını ve politikalarını incelemeniz önemli olacaktır.

En İyi Maaş Veren İlaç Firmaları

Reprezant maaşları ve tıbbi mümessil olma şartları ile ilgili bütün bilgileri edindiniz. Peki, hangi firmalar reprezant alımı yapıyor? En iyi maaş veren ilaç firmaları hangileri? En bilindik firmalardan bazılarını sizler için listeliyorum. Bu firmalar köklü ve tanınır oldukları için haklarınızın korunması ile ilgili bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Güvenilir firmalarda hizmet vermek, size satış yaparken de avantaj sağlayacaktır!

Abdi İbrahim İlaç Mümessili Maaşları

reprezant maaşları abdiibrahim

Abdi İbrahim İlaç Mümessili Maaşları başlangıç için reprezant maaşları yaklaşık olarak 20.000 TL‘dir. Son yıllarda çalışan özlük haklarıyla ilgili güncellemeler yaptığı biliniyor. Yalnızca mümessil alımı yapmıyor, genç ve yetenekli kişileri kendi bünyesinde yetiştiriyor. Ülkemizde hemen herkesin duyup bildiği güvenilir bir firma olarak karşımıza çıkıyor.

Bayer İlaç Mümessili Maaşları

reprezant maaşları

Bayer İlaç Mümessili Maaşları başlangıç için 17.002 TL ile 20.000 TL arasındadır. Yemek fişi, giyim çeki gibi yardımları da oluyor. Almanya asıllı firma, yalnızca Türkiye’de değil dünyada tanınıyor. Bayer’i temsil etmek istemez miydiniz? Reprezant maaşları ile ilgili bir sorun yaşamayacağınızın garantisi gibi görünüyor. Ayrıca Bayer çalışanları, firmanın kendilerine tanıdığı haklardan ve düzenli çalışma sisteminden oldukça memnun.

Önerilen içerik: Eczane Teknikeri Maaşı

Neutec

reprezant maaşları

Akciğer ve solunum yolları hastalıkları konusunda öncü ilaçların üretildiği bu firmanın bir parçası olmayı herkes ister. Buraya başvurmak için Neutec’in Linkedin hesabındaki ilanları takip edebilir veya sitelerine girerek CV gönderebilirsiniz.

Novartis

reprezant ilanları novartis

Düzenli olarak işe alım ilanı paylaşan Novartis, ilanlarını genelde Linkedin hesabından paylaşıyor. Linkedin hesabınıza girerek veya yeni bir hesap oluşturarak firmayı takip edebilir ve tıbbi mümessil olmak için başvuru oluşturabilirsiniz.

Reprezant maaşları Novartis için oldukça iyi düzeydedir. Ancak şirket çalışanları, maaş bilgisini paylaşmadıkları için net rakamlar veremiyoruz.

Sağlık sektöründeki diğer pozisyonlarda ne kadar maaş alacağınızı merak ediyor musunuz?Paramedik maaşları adlı yazımızı mutlaka okuyun!

BONUS: Reprezant Maaşına Ne Kadar Zam Geldi?

Reprezantlık, özel sektör kapsamında yapılabilecek bir meslektir. Bu nedenle maaş zamları da özel sektör kapsamında gerçekleşmektedir. Reprezant maaşları 2024 yılında asgari ücrete gelen zam doğrultusunda artırılmıştır. Yani asgari ücretle çalışan reprezantların maaşı %49 oranında artarak 17.002 TL olmuştur.

Ancak asgari ücretten farklı maaş alan reprezantların maaşı, daha farklı oranlarda artabilir. Bu nedenle reprezant maaşının şirketlere göre zam oranı belirlenerek artacağını belirtmek gerekiyor. İlaç mümessili maaşları da bu kapsamda değerlendirilirken genellikle ortalama maaşların 30.000 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Reprezant maaşları ile ilgili olarak sıkça aldığımız ve yanıtlayacağımız sorular şu şekildedir:

Novartis Nasıl Bir Firma?

Uluslararası bir firma, yaklaşık 2.000 çalışanı var, reçeteli reçetesiz ilaç bölümleri ve hastalıkların sınıflamasına göre çalışma bölümlendirilmiş durumda, eğitim açısından okul gibi, donanım oluşturma açısından Türkiye standartlarına göre iyi düzeyde bir işveren.

Novartis İlaç Fabrikası Kime Ait?

Novartis AG, Novartis Group aracılığıyla faaliyet gösteren halka açık bir İsviçre holding şirketidir. Novartis AG, dünya çapında Novartis Group’un yan kuruluşları olarak faaliyet gösteren tüm şirketlerin doğrudan veya dolaylı olarak sahibidir.

Yorumlar
  • efe - 28.07.2023

    iki yıllık herhangi bir bolum olamz mı

-->