Almanya İş Arama Siteleri Nelerdir? – 2023 TAM LİSTE!

IMF verilerine göre dünyanın en büyük 4. ekonomisi Almanya’dır. Bu nedenle her yıl işçi alımı yapmaktadır. Çünkü hızlı büyüyen bir ülkenin yetişmiş insan gücüne ihtiyacı vardır. Bu nedenle diğer ülkelerden ihtiyacı olan insanları almaktadır.

Almanya’da çalışmak isteyenlere yol gösterecek bir yazıyla karşınızdayım. Almanya iş ilanları bulabileceğiniz Almanya iş arama siteleri hakkında detaylı anlatım yazımızda yer almaktadır. Almanya iş başvurusu yapmak isteyenler mutlaka göz atmalı. Hazırsanız başlayabiliriz…

Almanya İş Arama Siteleri

Almanya 2020 yılında yürürlüğe giren yeni göç yasası ile birlikte Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşları iş aramak için daha rahat bir şekilde Almanya’ya gelebilecek.

Bu yasanın etkisiyle özellikle bilişim ve sağlık alanında çalışmak isteyen kişilere çalışma izni verilmesi kolaylaştı. Siz de vakit kaybetmeden Almanya’ya gidip çalışmak mı istiyorsunuz? Almanya’daki iş fırsatlarını araştırabileceğiniz Almanya iş arama siteleri şunlardır;

  • arbeitsagentur.de
  • make-it-in-germany.com
  • stepstone.de
  • monster.de
  • jobleads.de
  • it-jobs.de
  • de.indeed.com
  • academics.de
  • jobware.de

Almanya’da çalışmaya başlamadan önce dilinizi geliştirmek istiyor ve bu nedenle kurs arıyorsanız Almanya Dil Okulu yazımızı okumadan geçmeyin. Şimdi teker teker Almanya iş arama sitelerine göz atalım…

1. arbeitsagentur.de

almanya iş arama siteleri
Almanya iş arama siteleri

Bu site Almanya iş bulma kurumu olarak adlandırabileceğiniz bir kurumun sitesidir. Site, Almanca’nın yanında İngilizce ve Arapça dil seçeneği ile hizmet vermektedir.

Hangi yeteneğe sahip olduğunuzu veya yapmak istediğiniz işi, çalışmak istediğiniz bölgeyi seçerek hızlı bir şekilde iş arayabilirsiniz. Sitenin çok detaylı iş seçim ekranı var. Bu nedenle istediğiniz işi bulabilme ihtimaliniz oldukça yüksek!

2. make-it-in-germany

almanya iş arama siteleri
Almanya iş arama siteleri

Make-it-in-germany, Almanya’nın aradığı nitelikli insan gücünü bulmak amacıyla kurulan iş bulma kurumunun sitesidir. Almanca yanında İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olarak hizmet vermektedir. Genellikle daha teknik alanlarda çalışan insanların arandığı bir sitedir.

3. stepstone.de

almanya iş bulma siteleri
Almanya iş bulma siteleri

Stepstone 1996 yılında Oslo’da kurulan şirket o tarihten itibaren şirketlerin doğru insanları almasını sağlamaya çalışmaktadır. Yukarıda resimde görüldüğü gibi mesleğinize göre ve yerleşim yerine göre iş arayabilirsiniz. Ayrıca kayıt olup CV yükleyerek işverenlerin size teklif yapmasını bekleyebilirsiniz.

4. monster.de

almanya iş ilanları sitesi
Almanya iş ilanları sitesi

Monster, muhasebeden emlak işlerine kadar pek çok farklı alanda iş ilanı yayınlamaktadır. Almanya iş başvurusu yapacak kişilerin özellikle bu siteyi yakından incelemelerini öneririm. Çünkü iş başvurusu sırasında sizlere faydalı olabilecek yazı ve videolar bulunmaktadır. Bu özelliği ile Almanya iş bulma siteleri arasında ayrışmaktadır.

5. jobleads.de

Jobleads, Almanya iş bulma siteleri arasında diğerlerinden farklıdır. Almanya iş ilanlarına erişmek isteyen kişilerin bu siteye mail adresleri ile birlikte kayıt olmaları gerekmektedir.

Kayıt aşamasında yeteneklerinizi ve sahip olduğunuz belgeleri kayıt ettiriyorsunuz. İş aradığınız konumu ve şartları belirttikten sonra size uygun iş ilanları mail olarak yollanıyor. Bu site çoğunlukla Almanya içinde kullanılan Alman sitesi olsa da Türkiye dahil bir çok ülkede hizmet vermektedir.

6. it-jobs.de

almanya iş arama siteleri
Almanya iş bulma siteleri

IT-JOBS sitesi Almanca ve İngilizce dillerinde hizmet vermektedir. Sitede, bilişim sektöründe olan kişilere yönelik iş ilanları bulunmaktadır. Yukarıda resimde görüldüğü gibi Almanya iş ilanları ve iş başvurusu yapanları eşleştiren güzel bir robot programı mevcut. Bu robotu kullanarak size en uygun iş ilanlarını bularak başvurabilirsiniz.

Editörün önerisi: Amerika İş İmkanları

7. de.indeed.com

almanyada iş bulmak
Almanya’da iş bulmak

Almanya iş arama sitelerinde sırada herkesin aşına olduğu indeed var. Bu siteyi hem işçi alımı yapacak işverenler hem de iş başvurusu yapacak kişiler kayıt olarak kullanmaktadır. Bu sitenin diğer sitelerden farkı ise işte çalışan kişilerin o şirket hakkında yorumlarını görüyor olmasıdır.

Her şirket ve mevkideki kişilerin ne kadar kazandığı da sitede belirtilmiştir. Sizde dilediğiniz firmanın maaşlarına ve personel memnuniyetini inceleyebilirsiniz.

8. academics.de

almanya iş arama siteleri
Almanya iş arama siteleri

Academics sitesi adından anlaşılacağı gibi akademi alanında yer alan iş ilanlarının yayınlandığı internet sitesidir. Sektörlere göre iş imkanları bulunan ilanların çoğu proje bazlı olarak çalışacak araştırma görevlisi alım ilanları vardır. Ayrıca sitede proje ilanları haricinde Almanya’da akademik çalışma hayatıyla ilgili bilgiler de yer almaktadır.

9. jobware.de

almanya iş arama siteleri
Almanya iş arama siteleri

Bu sitenin hedef kitlesi ise mülteci olarak Almanya’da olanlara yöneliktir. Alman vatandaşları haricinde yaşayan tüm insanların topluma entegresi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda kayıt olarak bilgi ve yetenekleriniz ölçüsünde çeşitli kurslara yönlendirilirsiniz. Kursları bitirdikten sonra çeşitli firmalarda çalışma imkanları sunulmaktadır. Ayrıca sitede ilham verici olarak kursları bitirmiş ve bu sayede çok iyi yerlere gelmiş kişiler yer almaktadır.

Almanya’da çalışmak isteyenlerin başında mühendisler ve sağlık çalışanları gelmektedir. Son dönemde bu alanlarda çalışan insan sayısı arttığı için özel olarak inceledik. Bu nedenle Almanya’da mühendis maaşları ve Almanya’da sağlıkçı maaşları anlattığımız yazılara göz atabilirsiniz.

Almanya’da İş Bulma

Yukarıda, Almanya’da çalışmak isteyen insanların en çok başvurduğu Almanya iş arama sitelerini inceledik. Pek, Almanya’da iş bulabilmek için başka bir yol var mı? Tabii ki!

Almanya’da çalışmak istediğiniz herhangi bir kurum varsa direkt olarak o kurumla iletişime geçebilirsiniz. Çalışmak istediğiniz iş yerinin iş ilanlarını düzenli olarak takip ederek yeni iş fırsatlarından haberdar olabilirsiniz.

Almanya’da binlerce Türk ve Alman iş yeri bulunmakta. Size uygun en iş için firmalara direkt olarak başvuru yapmak da bir diğer seçenek olacaktır.

Almanya İş Başvurusu Belgeleri Nelerdir?

İş için Almanya’ya gidecekseniz öncesinde pek çok evrak hazırlamanız gerekmektedir. Bu süreç sizi yıldırmasın. Her şeyi eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra gönül rahatlığıyla Almanya’ya gidebilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz.

Almanya iş başvurusu için ihtiyacınız olan belgeler şu şekildedir;

  • Pasaport
  • Çalışma vizesi başvuru formu
  • Özgeçmiş
  • Diploma
  • Motivasyon mektubu
  • Referans mektubu
  • Mesleki yeterlilik belgesi
  • Sertifikalar

Sıkça Sorulan Sorular

Almanya’da iş bulmak için nereye başvurulur?

Almanya’da çalışmak ve vize başvurusunda bulunmak için Almanya Konsolosluklarına ya da Almanya Büyükelçiliğine başvurmanız gerekmektedir.

Almanya’da ortalama maaşlar ne kadar?

Almanya’da çalışırken kazanacağınız ücret yaşadığınız bölgeye ve yaptığınız işe göre değişebilir. Yapılan araştırmalar Alman vatandaşlarının yılda ortalama 45.000 Euro kazandığını göstermektedir. Bu da ayda 3.500 Euro’dan fazla etmektedir.

Almanya’da çalışmak için dil şartı aranıyor mu?

Almanya’da çalışmak için direkt olarak dil şartı aranmaz. Ancak, gittiğiniz ülkede insanlarla daha rahat anlaşabilmek için Almanya öğrenmenizde büyük fayda vardır.

Almanya çalışma vizesi ücreti ne kadar?

Almanya çalışma vizesi başvuru ücreti 250 Euro’dur.

Yorumlar
  • Kenan - 04.08.2023

    Sağlık soktorunde temizlik personeli yim Almanya’da çalışmak istiyorum

  • Pervin - 15.09.2023

    Merhabalar ben Ebe hemşiresiyim almamaya da çalışmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

-->