Arkadaşlar tezli bir yüksek lisansa kayıt varken başka bir üniversitenin tezsiz yüksek lisansına kayıt yaptırabilir miyiz?
Herkese merhaba, hali hazırda uzaktan eğitim tezsiz yl kaydım var. Başka bir üniversitenin Tezli yükseklisansına kayıt hakkı kazandım. Sanırım tezsizi sildirmem gerekmiyor, kalabilir. Yanılıyor muyum?
bunun cevabı nedir hocam ?
Merhaba. Ben burada sorduğum gün bimere de yazmıştım ve bana iki lisanüstü eğitim konusunda "Konuyla ilgili karar ülkemizdeki yüksek öğretim kurumlarında geçerlidir. Yurt dışı ile ilgili değildir." şeklinde yanıt geldi. Yani Finduilas hocanın dediği gibi...
Neye yardimci olacagiz, soru sormamissiniz ki?Herkese merhaba,
Ilgili başlığı inceledim ancak merak ettiğim sorunun cevabını tam olarak bulamadım. Eğer cevabı var ve dikkatimden kaçmış ise affola.
Ben X üniversitesinin Yüksek Lisans programından Aralık 2017 tarihinde savunmamı yaparak mezun oldum ve aynı üniversitenin aynı kürsüsünde 2018 Eylül ayında Doktora programına başladım. Ancak araştırma görevlisi ilanlarında genellikle "Yüksek Lisans Yapıyor" şartı istendiği için, halihazırda devam ettiğim Doktora programını bırakıp aynı bölümün aynı kürsüsünde yeniden Yüksek Lisans yapmayı düşünüyorum. 2019 Ağustos'unda başlayacağım askerlik görevine kadar askerlikten muafım. Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum. Saygılar.
Nasil yani? Herhalde tum universiteleri kapsayan bir karar, baska nasil olacakti ki?arkadaşlar tüm üniversiteleri kapsayan bir karar mı acaba?
Peki ayni bolumde iki ayri kursude yuksek lisans yapmak mumkun mu?
Karardan once baslamis olanlar devam edebiliyor, haklarina bir sey oldugu yok.Aynı anda iki lisansüstü programa başlayanların kazanılmış hakları ne olacak?